About Me

alor setar, kedah, Malaysia
~HaNI AqILaH MohD HAmDi~ ~21~ ~AlUmNi AssAk(ANAK SAINS KEDAH)~ ~DiPloMa SainS, uitm Arau~ ~Si GiGi BeSi~

:)

nuffnang

~FaMiLy :)~

~FaMiLy :)~
~no matter what..family come 1st after Allah~

Thursday, May 8, 2014

~KeLeJjaaa..ohHHhh..KeLeJjaa~

assalamualaikum..
11.54 pm..selamat malam..hehe :p

harini hani ke alor setar sebab nk amek barang dari zalora dekat GDeX..
so rasa mcm malas sesangat nk kluar pagi..
lepas solat zohor baru la hani keluar..

around pukul 11 lebih tu..
saja saja laa hani gerodek gerodek jawatan kosong area alor setar dalam internet..
haaaa..kelass kauu cari kerja dalam internet serupa org yg dah ada degree nu..kahkah :p
tapi ditekankan sekali lagi..SAJA SAJA ok..take note..
tiba tiba taraaaaaaaa !!


ada jawatan kosong as pembantu jualan..sumtin like that laa dekat farmasi ni..
wahaha dalam kepala..boleh try ni..dy just state pembantu jualan jaa..
bukan pharmacist ka hapaa..haha
so hani pun amek laa no telefon then terus telefon..
pastu dyorang cakap kena pergi farmasi tu isi form..yeahhh like usual lahh..(bosannnn..)

so..dah alang2 hani mmg nk g alor setar..otw nk ke GDeX tu hani pun singgah la kejap dekat farmasi ni dekat simpang kuala..
1st time hani tengok..wahhh, besaq jugak farmasi ni..
lebih besaq dari farmasi farmasi yg ada dekat situ..n nampak baru n x kusam..
dah isi borang semua..
elok langkah keluar jaa..dok rasa dah macam x dapat sebenarnya..kahkah :p
penuh chinese dalam tu..tuptup..hani jaa melayu..
tapi kalau dapat alhamdulillah...

disebabkan area tu banyak kedai..hani pun jalan jalan dari satu kedai ke satu kedai nk tgk ada kerja kosong ke x..
ada  mmg ada..kedai elektrik semua..haishh x reti lahh hani =.="..
then..hani terbehenti dekat satu office ni..
usha punya usha dari luar..dok nampak laa ada pekerja dy dok sebok fotostat laa..pastu dok belek file laa..
tapi melayu..haaa mcm can be trusted jugak laa nmpk gaya ni..
dekat banner depan office ada no telefon untuk jawatan kosong tu..
so mula mula hani call en.mansor..x angkat..then, hani call mr patrick tan..then dy angkat..
hani pun tanya laa sama ada jawatan kosong tu masih ada ke tak..mr tan tu cakap ada..
then hani tanya lagi..kerja sebagai apa n macam mana ni,,risau jugak hani..
karang keja pelik pelik ke..haaaa..mana tahu..dah laa hani sorang2 tym tu..
then, mr tan tu cakap datang laa office..dy ada..boleh sembang..
naahhhhh !! lagi laa hani rasa tym tu.......... =.=""
boleh caya ke ni...so fikir punya fikir dalam kereta..x pelah..hani just try jelah..

so..bila masuk..nampak both of malay girls dok buat kerja..then hani cakp nk apply keja kosong then one of them pun bagi laa form untuk isi..
lepas tu dy cakap boleh masuk bilik mr tan sebab mr tan nk jmpa..
perhh masa masuk tu kan..feelinn dy tu..mcm dalam drama drama melayu yg kalau pekerja nk masuk bilik bos tu..nk serah dokumen ka hapa kaa..
mcm tu laa hani rasa..hahahaha :p
so mr tan pun mula laa mukadimah dy...tanya study mana..kos apa..nk sambung mana..
in ENGLISH hookkaayyyy..nasib laa english dy x pekat..
yang bestnya byk hani reply dalam BM..kahkahkah :p

then in the middle..baru dy cakap yg jawatan kosong tu terbuka untuk buat sales..
naahhhhhh ! hani dengar dengar tu mcm nk cakap jaa..
"ok la,,im not interested to do the sales"
gahhhhh..tapi sekali dy ceramah..ya Allah..hani pun tataw nk bagi sign mcm mana nk suruh mr tan tu stop..
dok cita laa income byk nii..kalau dapat jual brapa unit, gaji byk ni..
nahaiii..serius talk, im not otak bisnes =..=""
lama jugak laa..hampir 45 mins dy dok terang kat hani benefits kalau hani join company tu n buat sales..
then bila hani dah buat muka bosan..


 mr tan tanya..
"so how miss hani?"
aq pun senyum sumbing sikit la n jawab..
"ouh..hmm x pa laa mr tan..saya fikir dulu..i cant make any decision right now in fact, im not interested to the sales"
dy pun cakap ok x pa laa kalau cam tu..then hani pun cakap sorry sebab dh amek masa dy untuk explain byk2 kat hani..last2 hani x nak kan..haha

ouh yaa..dok citaa pasal keja ni..senarnya company tu nama LUX..
bukan sabun lux hokayy =.="


so ni dy punya logo..
dy macam pembekal alat2 kebersihan..macam vacuum, penapis air and so on..
so bayangkanlah kalau hani p rumah org nk promote natang natang ni..erhhhhhh..
org mai rumah hani nk juai barang pun hani malas layan..
nikan pulak hani yg nk p rumah org jual barang..mmg x laaa...gahhhhh =..=

lepas dah malas nk pusing2 dekat simpang kuala tu..hani pun terus ke shahab nk amek barang..
dahhhh tetiba GDeX dah pindah ke tempat lain..
nasib laa masih dalam kawasan shahab tu..cuma keterbelakang sikit laa office dy berbanding dulu..
dua tiga kali hani pusing tempat sama sebab takut takut hani x perasan..tapi mmg komfem x dak..
so hani pun park jap keta..n google GDeX dekat alor setar..
dan hani dapat map yg sgt berguna..






ahahhh..map ni lahh hani jumpa dalam google image.. :D
sangat membantu..
rupanya dyorang dah pindah ke rumah kedai baru..
jarang sgt hani nk lalu area tu just penah lalu skali tahun lepas..
tu pun sebab follow nabil ikut jalan short cut nk ke rumah dy..lalu laa area office GDeX ni..
tapi tym tu GDeX ni x pindah lagi..
dyorang baru pindah 2 bulan lepas..

sooo...haihhhhh
sapa sapa ada keja kosong lebih bakkkkk sini satu....
hahaha
bosann hooo...income pun tarakk nii,,kahkah :p

hingga ketemu lagi yaaa....




No comments:

Post a Comment