About Me

alor setar, kedah, Malaysia
~HaNI AqILaH MohD HAmDi~ ~21~ ~AlUmNi AssAk(ANAK SAINS KEDAH)~ ~DiPloMa SainS, uitm Arau~ ~Si GiGi BeSi~

:)

nuffnang

~FaMiLy :)~

~FaMiLy :)~
~no matter what..family come 1st after Allah~

Friday, April 19, 2013

~UiTM arau vs UiTM penang~

assalamualaikum..

dah makan ke??
hehe
kau tanya..then kau jawab sniri la hani ehh..
bajet readers kau tu jwb kau bley dgr pulakk =.="

orait orait..
nk cita yg haritu..hani g uitm penang..
haaaa..1st tym tau..
hewhewhew ^_^
saja g jumpa mira haa..kenal??x kenal??
buat2 kenal jelah ehh.. =.='

plan punya plan.. (mcm nk g jauh gileww) haha
decide nk g hari ahad..sebab paper last mira hari ahad tu..
hani terpksa g sorang dari kedah sbb kwn2 terdekat semua ada hal..
bekton baru nk balik umah pagi ahad tu..
nini pulak mungkin ada hal kot x dapat nk join..
so..x de sape2 la yg dpt pegi dgn hani..
huuuuu~~sedihh.. >>>konon laa.. :p

tapi x pa..berbekalkan semangat yang ada..
hani tetap meneruskan perjuangan hani ke uitm penang..cewahhh!puihhhh hani!
kau x yah nk semangat sangat okehh!haha

so..1st skali sblum ke uitm..
hani kena g amek dyni dlu dekat jeti..
hani gerak dari kota after isi minyak semua dlm pkul 9.10pagi x silap..mesej dyni semua kata dh gerak..
kluar tol pendang..
then..tup2..pkul 10 dh smpai exit sg dua/bagan ajam..
dengan yakinnya...hani exit ikut situ..
pstu..mula rasa pelik..knpa jln nk ke jeti ni pelik smcm je..
hani penah jugak byk kali ke jeti tu..sebab ayh hani suka sungguh naik feri dari naik jambatan klau nk ke pulau..
bila makin ragu2..hani pun call laa dyni..tnya jalan..dannnnn...
ahaaaaa!!!
1-0 hani...
kau dh silap jalan!! padan muka =.="

nasib lahh tmpt uturn x jauh sgt..patah balik..
ibu dyni ckp exit ikut butterworth..
so,hani pun masuk highway balik dan exit butterworth..
alhamdulillah..btul :D
sebab hani mmg cam petronas+mcd sebelah kiri tu..masa exit sg.dua..dua benda tu x da..huhu
pastu..dpt laa msj dari dyni..dok beletiaq apa tataw =.=' hahaha
ckp lajunya hani bawak..jap jaa dh smpai..
padahal hani bwak x lbih 110km/j ok..
i pemandu berhemah ok...
INGATLAH ORANG YANG TERSAYANG ^_^
mb sebab dh lalu highway..cepat smpainya..

alhamdulillah..akhirnya smpai jugak jeti dgn slmtnya..huhu
tym hani smpai tu..dyni blum smpai..
hani pun decide nk tnggu dy kt tmpat bas2 tu..
lalu ja situ..huishhhh!!dlm hati.. "aku dekat bombay ke nii????" hahhaa
ramai gilaaa laaa mat2 bangla..
dgn siamnya..
nk duduk kt krusi tu mmg x laa..penuh semua..
dua kali kot hani pusing kt situ..mcm org x da tujuan sorang2..tapi muka nk yakin..mcm org nk bli tiket je..haha
last2,hani decide nk tnggu dyni kt tmpt pejalan kaki untuk yg naik feri tu..
tnggu pnya tnggu..yeahhhh!muncul jugak cik diyanahani ibrahim ni haaa...

pstu kitorang trus gerak g uitm penang..
berbekalkan gps iaitu ibu dyni..smpai jugak kami dgn slmtnya ke uitm..
wlupun,tersilap ckit nk masuk tol kubang semang.. =.=" haha
tpi boleh uturn..yeahhh!naik kereta dgn hani mmg slalu mcm ni ok..
slalu uturn..dan klau x uturn..kita reverse..ok dapat???
hanya org yg penah naik dgn hani je akan faham,,hahaha :p

smpai uitm dlm pkul 11.30..mmg awal pun..


mira habis paper kul 12..pstu dy ckp bagi msa kat dy setengah jam nk peluk cium kawan2 dy..
yelah..budak nk praktikal pas ni..huhu

masa nk masuk uitm tu..pakgat tu x prasan kereta hani sbb dy dok sembang..
so x da la nk kena pakai pas bagai..
fiuhhh..pakgat uitm penang mmg cerewettt tahappppp...
klau pakgat arau..
kau angguk ckit je..
terus dpt masuk..hahha
:p
kami masuk pusing2 dulu uitm..kampus penang x la sebesar uitm arau..
tapi jauh lebih moden laaa..
teruja kami tgk kolej dyorang+library+foodcourt..nk banding dgn hafa..huhhhhh!!

pstu..kami pun tnggu jela mira dpn dewan utama tu..
parking betul2 depan pintu utama kau..
kelasss kauuu nyahhhh!hahaha
dgn ada budak2 dok kt tangga..kluar awl lettewww..huhu
tnggu pnya tnggu..
akhirnya..nmpk segerombolan student kluar..
yeahhhh..akhirnya berakhir juga penantian ini :D

nmpk la dyorang dok cium2,peluk2 semua..tiba tiba..
dari jauh nmpk si baju merah menyala..haaaa...merah kauuuu!!haha
menuju ke PHT..amboihhh..jwb final pakai baju merah menyala haaa mira ni..huhu
dy msuk je kereta trus kitorang gerak..masa nk kuar tu,terserempak dgn bestfren mira kt sana..
3 org tgh jalan kaki nk balik kolej..
so,alang2 dh sekali jalan..
hani tumpangkan jela dyorang skali smpai kolej..

pstu g makan semua kt jusco..


msa nk g jusco tu x da la msalah sgt psl jalan..
sbb hani igt lagi jln nk ke sana..sbb penah g jusco sbelum ni..
kira dgn mira ni 2nd tym laa..jalan2 jap semua...
pastu balik..

haaaaaa..masa nk masuk uitm kali kedua ni laaa...
kecerewetan pak gat tu terserlah yg amattttt..
mula2 dy suruh mira kluar tunjuk kat matrik then hani kena park keta kt tepi dlu..
pastu hani pulak haaa kena tinggal i/c bagai kt pakgat tu n kena amek pas pelawat..
dah tu kena warning siap..JANGAN NAIK KOLEJ!
wahahaha..i nak naik jugak!nak naik jugak!bluekk bluekkk :p

so..masa nk hantar mira balik kolej..
hani naik skali..nk tumpang solat..
dan..wahahahaha!!!teruja kau nyahhhh tngok kolej dyorang!!
cantikk bangetttt sihhhh..
masuk rumah dyorang..
dgn almari cantik..meja study ada rak buku melekat kt dinding..hahaha


kat arau..i letak buku i atas loker okehhhh =.="

masuk toilet pun..adoyai..dua toilet dlm rumah..


pendek kata..
sungguh selesaa!!! :D
katil semua single..


ish3..tu klau sapa nk duk luar lagi tu..
ku x tau la nak kata apa...
x reti nk syukur ka hapaaa..huhu

then..dlm pkul 4 hani pun gerak balik...
dyni dh balik awl dh..
ibu dy datang amek kt uitm..
pstu nk g tgk adik dy kt soksek..

tula pngalaman pertama hani masuk ke uitm penang.. :)

No comments:

Post a Comment