About Me

alor setar, kedah, Malaysia
~HaNI AqILaH MohD HAmDi~ ~21~ ~AlUmNi AssAk(ANAK SAINS KEDAH)~ ~DiPloMa SainS, uitm Arau~ ~Si GiGi BeSi~

:)

nuffnang

~FaMiLy :)~

~FaMiLy :)~
~no matter what..family come 1st after Allah~

Saturday, March 16, 2013

~KaDaNg KaDaNg KEsEdAraN PeRlu DiCaRi~

Assalamulaikum..

salam malam sabtu..
ehh boleh cenggitu??huhu
asal boleh je ehh...

tadi..baru habis test qmt..
yeahhh..penat bulan 3..banyak test..kuiz pun boleh tahan..
tapi..biasala..sebagai student..
kena laa terima keadaan macam ni..
nanti dah keja lagi sibuk haa..keja2 kt office lagi..nk urus family lagi..haaa..
meh2..kita train dri sekarang :D

ok..sebenarnya..hani nk kongsi sumtin dgn korang semua..
hani ada tertarik dgn satu quotes ni..

" melihat kesungguhan ibu bapa demi keselesaan anak2 untk belajar , anak2 tiada lagi alasan untk tdak belajar brsungguh2 "

ok..ayat ni..bkn original datang dari hani..
tapi dari sum1 dlm fren list fb hani..
kuar dekat home..nk kata baru..x jugak..agak lama dh laa..
dy ni ada laa bau2 bacang ckit dgn hani..sedara jauh..

entah knapa..bila hani baca ni..
hati hani rasa tersentap..terus wajah mak ayah hani terbayang bayang dekat mata hani..
yaaaa..
memang x dinafikan mak ayah hani x pernah mengabaikan keperluan kami adik beradik terutamanya dalam pelajaran..
ingat lagi hani suatu ketika dahulu..
di mana hani masih bersekolah rendah dan kakak hani yg kedua,acik di sekolah menengah..
boleh dikatakan bermula malam khamis hinggalah sabtu..
ayah atau mak hani akan hantar kami ke kelas tambahan/tuisyen dekat a.setar..

a.setar tu..bukan yan ke,kota ke..
ALOR SETAR..
motifnya..nk suruh belajar sama sama dengan anak2 cina yg lain..
sebab mmg tawu,dyorg semua rajin..
dan mak ayah hani akan tunggu smpai kami habis tuisyen tu..
kadang2,klau hari jumaat..ayah terpaksa solat jumaat dekat masjid alor setar sebab x sempat nk balik rumah..

perkara ni berlanjutan sehinggalah kakak hani habis spm..
dan hani masuk sekolah berasrama..

dan pada ketika ini pulak..
dah jauh renggang dgn mak ayah..
mak dan ayah pun dh x dpt nk pantau prestasi akademik hani..
tapi..
segala keperluan harian hani, keperluan pembelajaran hani..
x pernah mak dan ayah abaikan...
dan wpun tinggal di asrama, makan percuma..
duit belanja untuk hani x pernah x cukup..dan hani rasa selalunya terlebih lebih cukup..
bila hani tolak pemberian mak ayah..
dyorg akan cakap..

"amek laa..nanti nk beli apa2 yg x cukup senang"

dan masa hani form 5..
boleh dikatakan, every week parents hani akan datang jenguk hani dekat skolah..
tanya pasal study hani..
dan yaaa...
apa saja yg hani bagi dekat dyorg tym result SPM hani??? :'(

hmmm..
dan melangkah masuk ke UiTM..
dengan 1 semangat baru..semangat berkobar kobar..
hani performed well untuk sem 1..
naik sem 2 pointer dh makin jatuh ckit..
but still good..
naik sem 3..
semuanya hancur... :'(

dan sekarang..di sem 4..x nmpk tanda2 yg hani dapat upkan balik pointer hani..
result test dan kuiz semua ke laut..
kenapa hani kenapa??
kenapa hani dh x macam awl2 masuk uitm dulu??
hani sekarang dah berubah..berubah sangat hani.. :'(

hani x kesian dekat mak ayah hani ke...
duit belanja hani x pernah x cukup..
x kesian kt ayah..pergi bendang..
panas hani....
hani kena jalan kaki dari kolej ke kelas pun dh merungut panas..
cuba bayangkan ayah..
hmm..

yaa..mmg ayah ada duit pencen..
tapi duit pencen tu saja x ckup nk tampung kprluan seharian..
nk bayar duit itu..nak bayar duit ini..
duit..mmg x pernah nk cukup...

tapi hani??
bila x ckup duit jaa..call mak..x pun call ayah..
mintak duit..dan ayh mmg ckup cpt masukkan duit bila anak2 dy mntak duit..
bnda ni since dari acik hani belajar dulu lagi..
kadang2 wktu malam pun ayh snggup pegi cash deposit kt anak2 dy.. 
dan keadaan tu berlanjutan smpai ke hani belajar skrg...

tapi..bila mak ayah harapkan 1 jaa..
dapat keputusan yg elok untuk study..
hani x dapat nk bagi pun menda tu dekat mak ayah..
kenapa hani kenapa???
susah sgt ka??
bukan mak ayah suruh pergi buat kerja part tym smbil belajar pun..
juz duduk diam2 kt uitm..
belajar sungguh2..
tu pun hani x mmpu nk buat ke??

sudah laa hani..
keluar la dari zon selesa hani tu..
sudah sudah dan cukup cukup lahh berseronok dgn kawan2..
dyorg x sama dgn hani..
dyorg lain..dyorg lain hani!!ingat tu!!
dyorg boleh gila gila..then score dlm exm..
mereka hebat hebat..mereka sgt hebat, ya Allah.. :(
nak ja hani jadi macam dyorg..

tapi hani??
hani kena fokus..kena stdy double triple dari dyorg klau nk score..
betul laa kata kata sahabat hani ni..

"hani..setiap org x sama.."

berhentilah main main hani...

final dh nak dekat..
wpun test dan kuiz kebanyakkannya semua ke laut..
hani masih ada 1 lagi chance..hani x nak menyerah sebelum final ni..

hani baru sedar sumtin yang..
hani KENA belajar untuk cakap TIDAK..
dgn menda yg hani suka..
:(

igt mak n ayah hani....

Sunday, March 10, 2013

~bercanda suka ria~ :D

assalamualaikum..

yoyoyoyohhh!!
long tym no see bro :D

"yoyoyoyohhh??" =.=""
behave hani behave..
cakap nk jadi perempuan melayu terakhir..
PEREMPUAN MELAYU TERAKHIR??
what derrr????
euwww..yuckksss!!
hahaha

ok ok..jangan merepek..jangan melalut..
sebelum tu nk gitaw yg hani ada 2 test hari ni...
kimia dgn csc..

motif???
x da motif apa2 puunnnnnnn....
haha

ok..nk cita yg haritu hani ada join tournament bowling..
TOURNAMENT???ouwwwww!!kelass kau nyahhhhh...hahaha
ehh2..cop2!!bowling org panggil tournament gak ehh?? *noob 3 saat* =.="

ok ok..x kisah la apa pun..
hani join boling piala timbalan rektor kot klau x silap...
bukan apa..saja gedik gatai gelenyarrr ja nk join..sebab rasa gatai nk main sumtin yg dah sgt keterlaluan..
x dpt nk dibendung lagi..
dan ttba dgr ada announcement pasal game ni..trus ajak partner hani tym main bowling kt skolah dulu join..
sapa lagi..DIYANAHANI lerrrrr.....huhuhu

*teringat pulak zaman pegi training kt park avenue bowl,taman sejati,sp*

nk dikata terer tu..jauh skali laaa..hahahaha
tapi saja2 ja main..
so,1 kolej hntar 2 team..
1 team 4 org..
team hani ada diyanahani,nina n ayu..kwn seKOS diyanahani..mewakili kolej dahlia..
tidak keterlaluan jika dikatakan kami jugak mewakili FAKULTI SAINS GUNAAN..
sebab..2 org diploma sains..2 orang diploma kimia industri..
boleh mcm gitu??? =.="

dah la hani dengan nina ja pakai jersey sukol..
yg lain2 semua pakai baju dahlia biru gelap tu..
ajojo
malam sebelum tu rasanya sembang2 dgn dyni nk pkai bju sukol..
tgk2 dy x pakai punnnnn.. =.="
tapi x kesah laa..janji ada baju okeh :p

so..kami kena main 3 game..
nk kata byk tu..x la sebanyak main tym skoah dulu..6 game klau x silap..
tapi 3 game tu dh ckup membuatkan hani..
MENGANTUK..haha
yela..start lambat kot..beriya jaa 7.45 berkumpul..8.20 mcm tu la baru nk gerak g the store.. =.="

habis main dlm kul 11.30 malam mcm tu laa..
keputusan yg sangat TIDAK COMEL untuk hani..

game 1 : 111
game 2 : 163
game 3 : 119

tapi ayu tu..
perhh..mmg dahsyat sgt =.="
rasanya dy la penyumbang terbesar untuk team dahlia (b) ni..hahaha

last2..kami dapat no 10 dari 20 grup..hahaha
oittt2!!!jgn gelak lebih2...
kolej siswi no 2 ok...
kira ok la tu kan..hahaha
kalah dengan kolej beringin...
memang laa start no 7 smpai juara semua lelaki yg conquer..
=.=""

apa2 pun..kira malam tu dpt la lepaskan gian nk main sumtin..hehehe

 ~ok..hani nk menari tu =.=""~


Thursday, March 7, 2013

~i WoNdEr WhY~



I remember the time not long ago..

when we laughed and shared it all..

we hung out almost anywhere..

with one another..

we were always together..

but now...

our strong bond remains in the past......

and...

it is a very very very sad thing for me.... :'(