About Me

alor setar, kedah, Malaysia
~HaNI AqILaH MohD HAmDi~ ~21~ ~AlUmNi AssAk(ANAK SAINS KEDAH)~ ~DiPloMa SainS, uitm Arau~ ~Si GiGi BeSi~

:)

nuffnang

~FaMiLy :)~

~FaMiLy :)~
~no matter what..family come 1st after Allah~

Friday, December 14, 2012

~ApPliCatiOn FoR AnDrOiD UsEr (sTuDent)~

assalamualaikum..
selamattt...
selamat pagi boleh kot??

selamat hari baru..
salam jumaat semuanya :D
esok x da klas..yahoooo!!
kbai

haha ok ok..hani nk cita pasal 1 application ni..
tapi untuk pengguna android jelah..
pngguna symbian,iphone,bb..hani tataw la ada ka x..
disebabkan hani saja2 xplore android market..
terjumpa la 1 application ni..
nama dy."SCHOOL HELPER"

ok..application ni hani rasa sesuai untuk student..
esp,student after high school laa..
sebab kadang2 kita terlupa tarikh exam/test/quiz kita..
homework/assignment/report yg kena hantar..
apa yg nk kena study minggu tu..

so,rasanya application ni sgt mmbantu..
ada juga yg suka tulis atas note pad then lekat dekat meja study kan..tu secara manual laa..
kalau yg x nak tulis..boleh la cuba app ni.. :)

ahaa..lagi satu..
jadual klas+bilik kuliah+nama lecturer pun boleh save taw..
tapi hani x guna n tgk sgt pun untuk jadual..
sebab hani dh ada jadual yg lebih comel yg bleh selit blkg kad matrik..haha comel???
comel sahngatt.. :p
haaa...ni dy..


saja nk gtaw..
bukan hani yg buat ok!hahaha
hani amek yg org punya.. :p
credit to my classmate..fadhilah razak..
a.k.a class rep untuk subjek CSC134 kami..hahaha
~sorry fadhilah..juz kidding :D~
thanx for the jadual..

hani bukan x nak buat sndri..
tpi tulisan x lawa...nnti x cantik laa mcm fadhilah buat ni haa...
(padahal malas..x nak ngaku :p)

so..back to the application..
cmna nk download..

1st :
masuk ke play store..
ok..yg kanan sekali tu..atas "search" tu..background pic abaikan ehh..peminat tegar johan dlm cita adam hawa tu ok..hahaha :p

2nd :
front page android market..

then..akan dpt front page mcm ni..

3rd:
search "school helper"



4th:
download..then done! :D


haaa..mudah kan.. :)
dan jangan risau..
app ni FOC ok..
free of charge.. :)

bila dh siap download..bley la update jadual,homework,exam,marks..
kt sini ada contoh..
CONTOH ok..huhu

1.front page
~ni depan skali laa..app ni akn update dgn jadual terdekat..nmpk tak mcm QMT245 tu..mksdnya,klas seterusnya adalah QMT..then bawah yg merah tu..homework yg perlu disiapkan..~

2.jadual klas



3.homework

yg ni hanyalah contoh semata mata ok..segala study bagai tu..CONTOH SAHAJA..

so..selesai sudah penceritaan hani untuk kali ni...
tapi sebelum tu..
saja nk gtaw yg skrg geram sgt dgn dr venkat ni..
effect ubat tu terlalu melampau sgt..
kering habis kulit haa..
bibir kering smpai brdarah ckit..
kulit muka jdi mngelupas+pedih kena air..
apakahhh doktor oiii??tnggu cukup sebulan..we'll meet again!

ok..setakat ini sahaja.. :D

No comments:

Post a Comment