About Me

alor setar, kedah, Malaysia
~HaNI AqILaH MohD HAmDi~ ~21~ ~AlUmNi AssAk(ANAK SAINS KEDAH)~ ~DiPloMa SainS, uitm Arau~ ~Si GiGi BeSi~

:)

nuffnang

~FaMiLy :)~

~FaMiLy :)~
~no matter what..family come 1st after Allah~

Sunday, December 30, 2012

~sEdiH DoE! HaHa!~

assalamualaikum..

tadi naik ats rumah..
sebab nk cari satu barang ni..
tapi biasala..bila dh dok punggah2 barang tu..
harusslaaaa jumpa benda lain jugak..
haha
nk buat cena..brg2 hani kt atas tu kurengg tersusun ckit =.="
buku skolah rendah pun ada kauuu..haaa..
saja simpan untuk anak2 hani nnti..
dpt la kurang bajet belanjawan rumah tangga nanti..
apa org kata..
EKONOMI RUMAH TANGGA??
ehh..kelasssss kauu hanii..hakhak :p

dah2..jangan merepek..
byk merepek nanti lapar..
bila lapar nk makan..
makan banyak nanti gemok..gemokk?? =.="
kbai
haha

ok2..back to the topic..
hani terjumpa dua bnda menarik..

yg pertamanya..

ni dy..
nametag zaman dahulu kala haa..
tym nk amek pic ni..baru lepas baik campak ok =.=""
haha
maklumlaa..campak di awal persekolahan..syukur gak laa..
i terlepas cross country uoollsssss!!!muahh muahh muahhh..hahaha :p
*merentas taman ria ja pun =.="

gemok??ehh..mmg laa..x gemok bukan hani ok..
err..mb someone else :D

then..
yg ni pulak..
yg ni sgt menarik haa!!
haha sentap gak laa bila tgk balik..


ok..nmpk??x nmpk??
klau x nmpk jz klik dkt pic tu..then ull get gedabak punya besar pic ok?haha

teruk kan hani dulu..tu laa zaman skola main2..
kt u pun still main2 kan..
berubah laa hani =.="" huhu

tym ni trial spm..seluruh sbp..
mmg result add maths kali ni mcm !@#$% haha
bukan nk kata result sebelum2 tu elok..
sumpah hani ckp..
result add maths hani x penah skali pun elok!hahaha
yg paling elok taw wktu bila??SPM laa..haha
so sesapa yg taw result spm hani..yeahhh!!that one is the best.. :D

tapi dlm byk2 buruk tu markah add maths..yg ni paling NATES skali! haha
mmg paling teruk laaa..
kesian sir teoh..dpt anak murid mcm daku.. =.=

tapi tapi tapi..semua org boleh berubah kan..
cuma dlm proses perubahan tu..
kadangkala kita tersasar/tergelincir ckit..
biasalaa..roda kehidupan..

cewahhhh hanii!!bahasa kiasan kauuu..hahaha

to adik2 1996..
study smart..study hard..always stay up!
haha
tipu laa org ckp tdo lambat x bagus..
sebab kita budak asrama..kalau x stay uo..tym bila lagi nk study kan?? :)

ntahla knapa hani ckup berminat dgn batch ni..
mb sebab dulu hani join skali handle orientasi dyorg..
terlibat dlm interview dyorg..
jaga kaunter kelas dyorg..
dan paling x boleh lupa..
ajar dyorang basuh baju... =.=""
ok..itu yg paling best..hahaha
(x penah dibuat org)

so..all the best untuk korang..
gegarkan mad jiwa ckit..
mcm korang gegarkan tym pmr dulu..
kak hani taw..batch korang adalah antara batch yg terbaik..
gud luck adik2 :)

Friday, December 28, 2012

~Tak CuBa KeMbAli~

maafkanlah..

pintaku begitu..

tak terdaya tak mampu..

menjaga cintamu..

maaf sejuta kata..

ku tak kan cuba kembali..



Monday, December 24, 2012

~FB CuKup~

assalamualaikum..

skali lagi..
di hari yg sma..
tapi mungkin mood yg berbeza..
hmmm..

sedih ke hani??marah ke??
ntahla..hani pun tataw..mcm2 dh rasa..

dan mungkin ramai yg tawu..
yg hani bru ja berjinak2 dgn twitter..
bukannya sebab apa pun hani ada twitter..
kawan2 skola dlu rmai yg aktif twitter..
yup..dyorang ada fb..tpi dyorg byk sembang dkt twitter..
sebab tu la hani pun tergerak hati buat twitter..

kalau nk diikutkan hal2 uitm sgala bagai..
x perlu pun twitter..sebab kebaykkan kawan2 arau hani..
 x da pun twitter..
n kalau nk update pasal klas ke apa..
byk kwn2 post dlm grup klas kt fb je..
yg hani jumpa pun yg ada twitter..juz 2 org ja..nadia n ija..
yg lain2..ntahla..kcuali roomates,qis n nina..

tu pun..kdg2 je twitt2 dgn ija..
nadia mcm x penah aktif pun..

tapi kenapa kenapa kenapa????
adoyai
ada jugak org nk cari masalah dgn hani..
dah laa follow twitter hani..
ok fine..sbb mmg hani x letak permission pun untuk sapa2 follow hani..
tapi yg hani taw..hani x follow dy pun..
smpai ke sudah!
tpi dy la dlm 3 org yg prtma follow hani..

ikut suka dy la kan..sbb hani pun bkn rmai follower..
kdg2 hani bukak jugak profile dy..
tapi bila jarang2 hani bukak..dan hani nmpk yg bukan2..
yg mmbuatkan hani prasan dan hani geram..
knpa sgala bagai tweet dy..
seolah olah nk mmbalas sgala tweet dkt wall hani..
why????
hani x bodoh la syg...mungkin hani x pandai mcm dy..
tapi hani x bodoh..once gain..HANI X SEBODOH TU..
u got it???!!

n now..
hani dh malas nk berlawan2 dkt twitter tu..
dan..
hani dh ttup akaun twitter hani..
sebab hani rasa x da untung pun mnda tu..
dan..hani x nak tambah musuh...
heyy come on laa..hidup bermusuh x aman ok..
dan u!
anda patut sedar siapa diri anda..
dan berapa umur anda berbanding sy??
x boleh ke kalau nk hormat ckit??x boleh ehh??hmmm??pandai kan??
fikir laa..

dan bila sy dh ttup akaun twitter sy..
anggaplah..
anda dh menang..ok??
puas skrg??

hani boleh buat x tawu kan..
tapi smpai bila hani mmpu tahan nk tgk dy respon yg bukan2 dgn sgala tweet hani..
ehh..hani x fhm laa..
sriusly..
adoii..

malas nk fikir byk..
dan lastly..
HANI AQILAH X PENAH KENAL DIA ok..
bai.

~DuRi~

assalamualaikum..

lama pulak rasa x jenguk belog ni haa..
:D
ehh..selamat kembali ke sekolah ye adik2 :)
belajar rajin2..
nakal slalu ok!
ehh..oppss!silap pulak k.hani ni yerr..
haha udah2..

dan x lupa jugak kawan2 seUiTM sekalian..
selamat bercuti yer rakan2..sahabat2..pensyarah2..(markah lebih markah lebih) hehe
x da maknanya!
btw,jangan lupa homework/assignment and what so ever lahh ehh.. :D

ok..kali ni hani nk share dengan korang sal 1 cita ni..
nk dijadikan cita..hani ni bukan laa penggemar cita2 korea sgt..
segala movie2 english..
but yarh!!saya penyokong tegar industri tanah air.. (muka bangga muka bangga)
cewahhhh!!ayat kau hani..
mcm nk mintak penyepak jep..hahaha

x da la..hani dh try nk suka korea2 ni..dah try..dah try laa!!!
ehh..tetiba nk emo kan..haha :p
tapi sriusly x boleh laa..hani minat takat gitu2 jelaa..x boleh la nk dibuat wallpaper dlm fon mcm hani buat ariz lufias sbagai wallpaper fon..(hensem kauu!!)
*gedik 2 seconds =.= haha

ok2..so..tadi bosan2..bukak la tv..
dengan harapan ada cita menarik..then tiba2..tepat pukul 5 pm..
kluar cita ni..

yeah!this one..
DURI..
mula2..apa yg mmbuatkan hani tertarik nk tengok cita ni..
bila mana..heroin dy adalah SHERA AIYOB..
x fames sgt pun..tapi dy blakon mcm best laa..

then..
skali lagi yang mmbuatkan hani makin teruja..
bila dimentionkan yg..
cita ni adaptasi dari novel duri..
by FAUZIAH ASHAARI..
wowww!!
fauziah ashaari tuuu..
salah sorg my fav novelis..ahahaha :D
byk novel beliau yg hani dah baca..n fyi..
1st novel yg hani baca..hani still igt..novel ombak rindu laa..
pinjam mak cik punya :p
tengok..betapa berkurun dah novel tu..since hani dari skolah rendah..
bru laa dibuatnya filem..huhu

ok..balik pada cita duri..
hani bru 1st day tengok..
tapi tadi dh episod 7..semua ada 15 je pun..huhu
tapi hero cita ni..hani x kenal pun..
haha tpi ok jela dy blakon..x da la buruk..

orite..ni dy..
afiq muiz..ok x kenal.. =.="
haha

then..izzue islam..
x kan x kenal..
kumpulan forteen :D





sinopsis..

Mengisahkan tentang niat membalas dendam antara dua keluarga kerana masa lampau. Semuanya bermula apabila Sufi mengahwini Muzaffar kerana ingin membalas dendam akibat kisah lama. Sufi tidak tahu Muzaffar juga mempunyai niat yang sama, ingin membals dendam terhadap keluarga Sufi kerana ditinggalkan oleh Nuri adik Sufi. Adakah rancangan mereka akan berjaya ataupun mereka akan kalah pada perasaan cinta yang semakin menebal di dalam hati.


so..
sapa2 yg terasa bosan petang2..
haha
meh la meh..kita tgk cita ni..
channel 105..
mana taw..
boleh menghiburkan jiwa kalian semua..
cecece!
konon laa..huhu
okai..selamat menonton yaaa :D

Tuesday, December 18, 2012

~MaLu wEhHhh MaLu!! =..=~

assalamualaikum...

hai3 :D
haha tetiba..kbai

ahaa..sebenarnya hari ni hani nk cita 1 insiden ni...
ya Allah..
malunya hani...

eh ehh..hani rasa hani bukak laptop ni tadi sebab nk buat keja CSC..
tapi ttba bukak blog pulak kan..haha
saja laa..nk curi ckit masa ni..
x lama pun :D

ok..insiden ni jadi kelmarin..
yakni tym dlm makmal kimia..........

tym tu puan wahida nk tunjuk cena nk handle melting point apparatus..

~ok..menda ni laa~

so..beliau pun suruh la kami2 yg duduk kat meja depan dgn belakang ni ke meja tengah..
(hani dengan ayu amek port depan skali okehhh!!haha saja nk gtaw :p x cukup tempat sbenarnya)

so..hani pun dengan semangatnyahhhh terus ke meja tengah...
dan pada ketika dan saat itu!!ahaaaaaaa......
hani terpandangla sesusuk tubuh ni dari balakang...
ya Allah..hani pun tataw apa yg mendorong hani untuk terus saja meluru ke arah insan tersebut..

ok....cer teka hani buat apa?????
hani peluk dy uooollssssss!!!
PELUK ok..P.E.L.U.K ehh..sebelum tu lupa nk gtaw..insan itu perempuan laa...nnti ckp hani dok menggatal dgn sapa pulak laa..peluk sana peluk sini..hahaha
seriusly..niat hani tym tu hanya untuk melawak jaaa......
 
sekali insan tu pusing........dan cakap.. "HYE.."...
masyALLAH!!
silap orang!!!
ALLAH...........malunya hani tym tu.........
 

 


sebenarnyaa..masa hani tgk dari belakang tu..
hani ingatkan ain syafieqa..ini serius ok!!
tapi ntah mcm mana hani x bley nk prasan yg ain tersangatlah kurus..
tapi insan tu..agak berisi..
dah laa..dy 1st tym masuk group hani..
x kenal rapat pun..tetiba p peluk dy..malu woihhh!! =.="

dah laa..hani ni bukan jenis insan yg jenis melawak peluk2..
tetiba pagi kelmarin terGEDIK lebih gatal nk melwak peluk2 pulak..
peluk 1 badan pulak tu..kalau setakat lengan..
boleh diterima alam lagi taw...

adoyai...lepas2 insiden tu..terus hani berdiri kt tempat lain..
dok belakang acik dgn nadia..
yg ayu dok pelik knpa hani ubah tempat..sebab tym tu ayu tataw lagi apa yg berlaku sebelum tu..haha
lps cita barula ayu taw..

dan..lepas2 tu..kalau selisih dy...
mesti hani akn rasa malau gilaaaaa....


 so..

pengajaran kat sini..
lain kali kalau nk melawak ka apa ka...
jangan main aci serbu jaaa...
kelak..
memalukan diri sendiri..hahaha
=.="

 
 


Friday, December 14, 2012

~ApPliCatiOn FoR AnDrOiD UsEr (sTuDent)~

assalamualaikum..
selamattt...
selamat pagi boleh kot??

selamat hari baru..
salam jumaat semuanya :D
esok x da klas..yahoooo!!
kbai

haha ok ok..hani nk cita pasal 1 application ni..
tapi untuk pengguna android jelah..
pngguna symbian,iphone,bb..hani tataw la ada ka x..
disebabkan hani saja2 xplore android market..
terjumpa la 1 application ni..
nama dy."SCHOOL HELPER"

ok..application ni hani rasa sesuai untuk student..
esp,student after high school laa..
sebab kadang2 kita terlupa tarikh exam/test/quiz kita..
homework/assignment/report yg kena hantar..
apa yg nk kena study minggu tu..

so,rasanya application ni sgt mmbantu..
ada juga yg suka tulis atas note pad then lekat dekat meja study kan..tu secara manual laa..
kalau yg x nak tulis..boleh la cuba app ni.. :)

ahaa..lagi satu..
jadual klas+bilik kuliah+nama lecturer pun boleh save taw..
tapi hani x guna n tgk sgt pun untuk jadual..
sebab hani dh ada jadual yg lebih comel yg bleh selit blkg kad matrik..haha comel???
comel sahngatt.. :p
haaa...ni dy..


saja nk gtaw..
bukan hani yg buat ok!hahaha
hani amek yg org punya.. :p
credit to my classmate..fadhilah razak..
a.k.a class rep untuk subjek CSC134 kami..hahaha
~sorry fadhilah..juz kidding :D~
thanx for the jadual..

hani bukan x nak buat sndri..
tpi tulisan x lawa...nnti x cantik laa mcm fadhilah buat ni haa...
(padahal malas..x nak ngaku :p)

so..back to the application..
cmna nk download..

1st :
masuk ke play store..
ok..yg kanan sekali tu..atas "search" tu..background pic abaikan ehh..peminat tegar johan dlm cita adam hawa tu ok..hahaha :p

2nd :
front page android market..

then..akan dpt front page mcm ni..

3rd:
search "school helper"



4th:
download..then done! :D


haaa..mudah kan.. :)
dan jangan risau..
app ni FOC ok..
free of charge.. :)

bila dh siap download..bley la update jadual,homework,exam,marks..
kt sini ada contoh..
CONTOH ok..huhu

1.front page
~ni depan skali laa..app ni akn update dgn jadual terdekat..nmpk tak mcm QMT245 tu..mksdnya,klas seterusnya adalah QMT..then bawah yg merah tu..homework yg perlu disiapkan..~

2.jadual klas



3.homework

yg ni hanyalah contoh semata mata ok..segala study bagai tu..CONTOH SAHAJA..

so..selesai sudah penceritaan hani untuk kali ni...
tapi sebelum tu..
saja nk gtaw yg skrg geram sgt dgn dr venkat ni..
effect ubat tu terlalu melampau sgt..
kering habis kulit haa..
bibir kering smpai brdarah ckit..
kulit muka jdi mngelupas+pedih kena air..
apakahhh doktor oiii??tnggu cukup sebulan..we'll meet again!

ok..setakat ini sahaja.. :D

Sunday, December 9, 2012

~doNt ExPeCt ToO MuCh FrOm Me~

assalamualaikum..
:)

ok..kali ni tergerak hati hani..
nk tulis pasal 1 menda ni...

semua org ada kawan,sahabat,kawan baik,BFF..
BFF??kelass kau nyahhhh..hahaha

tapi dlm ramai2 tu..
mesti ada antara mereka yg kita rasa senang bila berkawan..
rasa senang untuk bercerita..
rasa senang untuk meluahkan masalah kita..
dan yg paling penting bagi hani..rasa senang untuk menerima kata2 nasihat daripada dia :)

ok..hani percaya..
bukan semua kata2 nasihat dari org dpt kita terima kan??
sebab masing2 ada cara tersendiri..
tapi..hani..hani bersyukur sebab dikelilingi sahabat2 yg sentiasa memahami hani..
dan kebanyakkan nasihat2 mereka untuk hani..sangat berguna :)
syukur alhamdulillah..

dan hani pulak..
haha jujur hani ckp..hani bukan lahh seorang yg pandai memberi respon..
setiap kali sesiapa bercerita apa apa dekat hani..
sebab tu lahh..hani selalunya bukan tempat rujukan untuk kawan2 hani..huhu
kadang2..bila org tu bercerita punya panjang lebar..
sampai x berenti2..last2 hani jawab..

"ouhh..ya kaa??ermm.." *sambil angguk2 kepala..

haha buhsan kan..padahal maybe org tu expect hani akan bagi respons yg lebih..
im so so sorryy..
heyyy!!smpai ada org ckp kt hani..

"eii..meluat laa cita kt hg.."

hahaha hani x amek hati pun..
sebab mmg dari azali rasanya hani mcm tu..

tapi tapi tapi..
percayalah..im a good listener..
cewahhhh!!hahaha ya la tu hani oii..(tipu jaaa :p)
tapi sriusly..hani suka bila org bercerita..dan hani akn menunjukkan minat hani pada cerita dy..
bila hani betul2 fokus dgr apa yg dy cerita..
dan mata hani tepat menghala ke muka si pencerita tersebut..
dan ketahuilah bahawa..pada ketika dan saat itu..hani betul2 fokus kepada penceritaannya.. :)
cewahhh!!hahaha ayat nk skema kan :p


dan dan dan..
pada luarannya..mungkin hani x memberi respon kpda penceritaannya..
tapi sebnarnya..hani lebih suka bermonolog dalaman sorang2.. :p

 
dan kalau smpai hani mmberi respon yg si pencerita itu rasa berguna..
yahhh!!
dy telah berjaya mencuri sepenuh perhatian hani kepada setiap penceritaannya..dari awl smpai akhir :)


tetapi..klau sesiapa yg mmg dh tahu style hani mmg mcm ni..
org tu x akan kisah pun..
dy akan bercerita..bercerita..bercerita..dan terus bercerita..
blaa..blaa..blaa...
dan hani akn dgr segala cerita dy dri awl smpai akhir..
dan si pencerita tu pun x mengharapkan hani bagi respon apa2.. :)
tu klau yg mmg dh kenal hani dri dulu smpai skrg..


untuk yg baru2 nk kenal hani..cewahhh..ada pulak???hahaha
ketahuilah..
hani mmg x pandai nk bagi2 respon terhadap sesuatu penceritaan ni..
so klau ada sesiapa yg peneh bercerita kt hani pasal apa2 jaa..
dan hani bagi respon yg membosankan..

saya..HANI AQILAH..memohon beribu ribu kemaafan dari kalian semua..
harap..janganla amek hati ye..
sy akn cuba memperbaiki kelemahan diri sy ni..
agar jadi yg lebih baik pada masa hadapan..

in Shaa Allah.. :)

Friday, December 7, 2012

~1 chaPter pUn PeNat DeRr~

assalamualaikum..

wahh..dah lewat mlm nmpk gayanya..
ya kaa??
mcm over jaa ayt tu..
huhu bru 11 lebih kut..
malam masih muda :D

ahaa..saja cheq nk habaq mai yg hari ni..
cheq hilang akai gak laa dok soghang2 dlm bilik..
*amboi hani....over nyahhh.. =.= huhu

ok ok..x da laa..harini hani sorang2 dri pagi smpai petang ok..
gila laa..rasa mcm nk treyak jaa..
*perlu kaa??*
hahaha
mcm budak2 kecik pulak kn... :p

tapi dlm hani x tentu arah nk buat apa tu..
nk taw x hani buat apa????
hani selak mathss uuooollssssss!!
ahakkk ahaakkk yeaahhhh! :p



ehh ehh..kau kau..kau tolong jgn jelez okehh..
sebab kau x mampu nk selak maths sem ni..tapi hani mampu lagi!hahaha


pity on me yeahhh.. =.=""



sja dh x da keja..test otak yg ku syg ku puja ku chenta nii..
buat chepter awl2 tu haa..chpter 2..
nahaaiiii...
mmg otak kau berkarat hani..kalau kasi cuci dgn varnish pun blum tntu hilang..
dengan clorox mungkin kot??blurppp =.=""

*apasal hani dok bau sumtin ni..mcm familiar ja bau ni..ishh!hantu betul!*

hani saja selak2 maths tu..sebab x da nk wt apa..
padahal..diri ni malass nk mamposs..haha
 bajet rajin la cita kt sini kan.. :p haha tlg jgn salah fhm....

tu pun..nk menghabiskan 1 chapter awl tu pun..jenuhh!!


*bau lagi bau lagi =,=""*

dan esok..harap2 mak dgn ayah dtg laa arau ni..
then pick me up to somewhere..
somewhere i belongg~~~
ehh..tetiba masuk lagu linkin park pulak kan..hahaha
x laa..bwak hani g mna2..(mcm arau ni best sahhngaatt)
tpi x letak harapan tinggi..kenduri byk katanya....

so..smpai ketemu lagi yarhh :)



Thursday, December 6, 2012

~MuKtAmaD!~

assalamualaikum..

salam petang :)
ahahhh..dh nk maghrib dh yang oii..haha
mlm jumaat pulak tu..
elok la baca yassin..lebih2 lagi buat mereka yg dh meninggalkan kita selamanya..
dan semestinya untuk my late brother..abg,i love love love you! :')

*now listening to super junior s song*

okehh..
pagi tadi kelas cancel..lambat ckit lect hantar msj..
so,semua dh smpai kelas..konon semangat nk blaja laa..
haha :p
ttba dyorg ckp klas cancel..
mb lect masih x sihat kot..so,hani ajk la ija g jmpa puan sharifah..
sebab nk setel pasal intersesi tu..
ya Allah..serius x tenang hidop haa dok pk..
ada ke x intersesi..tapi tym g office puan tu tadi..tgk list nama..
dh ada 34 org..alhamdulillah.. :)

then,masuk jumpa puan jap..
dy gtaw serba ckit pasal intersesi..
dan..
yahhh..hani betul2 rasa itu la yg terbaik untuk hani..
x perlu nk tergopah gapah rasanya..
kalau diri x sehebat org lain mungkin..

*now listening to talking to the moon*

dan kejap lagi..
hani akn setelkan pulak dlm registration course dlm student portal..
then..done..
x perlu la nk sedih lagi hani....
sudah cukup sudah..

 dan hari ni..
kluar teman nina g beli brg2 dkt cmart..
panasnya..masyaAllah..
huhu
tapi ok laa..dari dok dlm bilik tataw nk wat apa..
baik kluar..exercise kaki..
:p

so..mlm ni boleh rancang dh kot nk buat apa untuk esok..haha
adoyai..
nina pulak balik.. :(

*now listening to 6th sense-tanpa*

cehh..mcm kena jaa lagu dgn keadaan skrg..
tanpa..huhu
haihhh..silap2 esok hani balik kg bahagia..
tapi bru sgt kot balik arau..x kan nk balik dh?? =.='

x pa laa..buat jelah apa2 pun esok..
study maths pun boleh..
opppssss!!
bajet lahh kau hani...
hahahaha
kbai. :p

Wednesday, December 5, 2012

~meNghAbIskan MaSa~

assalamualaikum...

salam rabu semua :)
cewahh..
ceria la hani ehh..x da klas kan..
ehh,patut bukan ada kelas ke hani??haha
erm..
ive made up my decision.. :)
harap2..inilah yg terbaik..dan akn dpt yg terbaik jugak nnti..
insyaAllah..do pray for me yahh sayangss2 kt luar sana tu..

ehehh..asl kau dh mcm ulat naik bulu hani??? =.=""
x delah..jz main2..sebab perut kenyang kan..haha (apa kena mengena??)
sja nk gtaw..penat taww jln kaki smata2 nk g bli mknn kt oren..
habis hitam i..menci taww!
okeh..stop hani!stop stop stop it! =.=" adoyai..

ehh,smlam ada  meeting taw..dan tetiba rsa mcm agk skema join jugak kan :p
ala..borink smlam sbb tu turun..huhu
ada dua meeting..satu untuk cari ketua aras n lagi satu dgn tirek..haa,yg dgn tirek tu mid night meeting..sbb da mmg tgh mlm..haha
so..dengan tirek hani meeting dlm mmpi okeh.. =.="

n tym nk pilih ketua aras hani..
punyalaa jauh..dkt parking moto sebelah klapa sawit tu haa...
so..kalau dh dok situ..mksdnya bkn kami saja yg dok meeting..nyamuk skali pun join kitorang ni haa..huhu
pilih punya pilih..last2 fadzilah jadi ketua..btul ke eja cm tu nama dy??btul kot nohh..
kenal lahh..sebab budak sains jugak..tpi sbnrnya tym 2 org JPK yg hani x kenal tu duk ckp..
ttiba hani tingat zaman2 kt skolah dulu..haha
bezanya hani org yg berdiri tu..then junior2 yg dok dduk..
lama x buat benda tu..skrg pun klau suruh ckp kt depan org ramai..
mesti rasa gugup/gementar/resah x mau mau apa..hahaha

tapi hani taw..tym hani dok ckp pun..
msti ada dok ngutuk dlm hati kan..
ye laa..ckp pasal peraturan..sapa suka???hahaha
hani yg tukang ckp ni pun rsa nk termuntah =.="""
tapi tu semua cita2 lama..
hani kt skolah dgn hani kt u ni sgt2 x sama dah..
huhu
TRAUMA TRAUMA..(mohon faham)  :p

dan tadi..lps selak2 nota maths sem lps pnya..
(konon rajin laa..padahal selak je..study jauh skali =.=")
saja laa bkak utube..
wpun bb hani ni dh smpai limit dh..
harap2,dato' hamdi bayar la nnti..hehehe :p

pastu tertengok klip video ni..


be mine-tasha mansahar..
alalala..comelnye klip video dy..haha
smpai hani tergelak..bkn gelak sbb apa..
sebab comel laa..haha :p
mb ni 1st klip video dy kot...

then trtgk yg ni pulak...

tasha mansahar dgn ainan tasneem..
nyanyi lagu payphone by maroon 5..
overall sedap laa..
tapi klau hani prefer tasha mansahar lagi..
sebab kureng suka ckit ainan tasneem..haha
(suka2 hati aq ja kan x suka kt org :p)

bkn x suka sbnrnya..x minat..
tasha mansahar lagi best ok.. :D

ok..so..
yg ni ja laa..yg hani nk mrapu merepek mraban kali ni..
jmpa lagi di entry2 seterusnya :)



Monday, December 3, 2012

~YaNg MaNa 1??~

assalamualaikum....

1st day klas hari ni..
tapi x blajar lagi pun..
juz bio jaa tadi..
1st day dah blajar kot..maybe sbb ada 14 chpter sem ni..
takut x sempat...

dan pagi tadi..
pergi jumpa ketua program..
prof madya rohana...
tanya pasal intersesi..dan dy cakap kena ada at least 15 org..
baru akn ada intersesi...
aduhhhh...
humphh..

and now..
hani dah komfius sama ada nk carry that subject..
atau..buat intersesi skrg ni..

inilah masalah hani..
mmg susah nk tetap pendirian betol..
goyah memanjang..kejap A..kejap B.. :(

tpi lecturer yg ajar untuk grup A tu best gak laa..
sir najib...sbb tu dok dilema lgi ni..

ya Allah..
balik bilik jaa..
hani keep on talking pasal menda ni dgn naa..
penat laaa..
sriusly..

dan..kalau hani buat intersesi..
mmg hani x dak rezeki nk ke "sana" dgn mak ayah hani :(
tu pun..
sedih sgt rasa..

arghhh!
pilihan pilihan pilihan!
ditelan mati mak..diluah mati bapak.. :(
(betol ke??ahh..lantak laa)

hani nk g tmpt tu dgn mak ayah hani cuti sem ni..
nak sgt weh..peluang ni..sapa x mau p?? :(
tapi dalam masa yg sama..hani takut sangat nk carry subject tu dlm sem ni...

ya Allah..
which 1 is the best for me???
:(