About Me

alor setar, kedah, Malaysia
~HaNI AqILaH MohD HAmDi~ ~21~ ~AlUmNi AssAk(ANAK SAINS KEDAH)~ ~DiPloMa SainS, uitm Arau~ ~Si GiGi BeSi~

:)

nuffnang

~FaMiLy :)~

~FaMiLy :)~
~no matter what..family come 1st after Allah~

Wednesday, August 8, 2012

~HaNi DaH BeSar..FikiRLaa SeNdiRi~

assalamualaikum..

penat..letih..x larat..
yaaa..tulah apa yang hani rasa sekarang ni..
niat hati nk melelapkan mata skejap..
tapi masalah yg sama pulak berlegar2 di ruang minda hani ni..

hani!!kau dah kenape...ayat x nk kalahh..haha
ok2..x dak laa..sebenarnya..
hani mengalami msalah yg sama..
msalah yg sama dari part 1..
ehh..yeke hani??kau x rasa ke masalah ni since kau form 2 lagi??
kau x sedar ke kau dah nyahnyuk???blurppp.. =.=""

ok2..fikiran hani masih waras..normal..
mmg masalah ni dari hani form 2 lagi..
bilamana pada masa tu..pelajar2 form 2 mula diperkenalkan dengan (pai)..
pai???ala..pai laa...formula math......nk cri area segala bagai tym tu..

haaa...kann da 'ter'bagitaw masalah hani apa...
padahal niat mmg nk gitaw pung..huhu
semestinya laaa MATEMATIK..MATHS..MATHEMATICS..CALCULUS..
haaa..apa lagi??yg sewaktu dengannya lahh ok..
bermula dari saat itu.........
di kelas 2A3..atau 2 wawasan..yg mna2 pun boleyyy...
derek nama aq jaa yg kena panggil hujung2...(maksudnya..markah teruk laa..)
dan benda tu berlarutan sampai aq naik form 3 kot..3A2 atau 3 intelek..
(nampak x aq x penah duk kelas no 1..haha)
dan cikgu ajar maths tym tu cikgu hasyiroh..kesian dy :(
tapi syukurla..pmr aq ok..kalau x.......hmmm

dan bila naik upper form.....
lagi laa kannn..alahhhh...malas cita laaa zaman kegelapan tu..(form 4+5)

meh kita story zaman kebangkitan hani..haaaa :D
dengan semangat yg berkobar2 dgn hrapan x nk mengulagi kesilapan yg sama tym kt skola dulu..
semangat hani semakin lama semakin pudar dek masalah yang satu ni...
haihhhh
maths!!
kau kenapa la mathss..klau sehari x sakitkan kepala aq x boleh ke????grrrr!!!
naik part 3 lagi la menggila calculus dy...
ntah ape laaa....

~ok..sumpah quote ni gedik gilerr..haha~


sebenarnya hani segan kot....segan dekat lecturer...
sebab da latest kuiz hari tu..hani x boleh buat kot..x boleh buat!!hukhukhuk sedih wehhhh.......
hani rasa org lain dapat buat dengan tenang jaa..
hani jaa yang...ermmmmmm.......
lecturer hani baik..baik sgt untuk maths part 3 ni...tu yg hani rsa segan cena ntah klau x dapat buat leklok..
klau lecturer tu garang..mesti hani rasa takut je..huhu

nasib jgakla sem ni maths 3 jam kredit je..
kalau 4 jam kredit mcm bio n kimia..
haaahhh!!terkangkang kau hani!!

~haaa..mcm gini haa...haha apelaa..tamalu la kau kera..huhu~

hani hani hani...
come on lahhh hani!!
1 sem ja lagi nk blajar calculus ni..
then kau tutup la buku tu rapat2..letak dalam peti besi..kau tanam blakang umah kau ehh hani!!
arghhh...tension sgt.. :((


~kannn..masalah aq pun byk..nk selesaikan maths pulak..huh!~


tapi..sabar hani...
Allah sentiasa bersama hamba2Nya..
Allah Maha Mendengar dan Maha Mengetahui apa yg terbaik untuk hamba2nya.. :')
x pa hani..selagi kau tu student..
kau belajar je..belajar belajar belajar..
menda x penting kau x yah fkir..
tapi agak2 jugak..
pesanan sir raja...

"hidup di dunia hanyalah sementara..hidup di akhirat kekal abadi"

so yg mna WAJIB buat tu..kau buatla hani..
sekarang kau sabar je........
juz follow the flow..
kuatkan hati..semangat..
dan yang penting..tolongla jgn putus asa hani! :')




No comments:

Post a Comment