About Me

alor setar, kedah, Malaysia
~HaNI AqILaH MohD HAmDi~ ~21~ ~AlUmNi AssAk(ANAK SAINS KEDAH)~ ~DiPloMa SainS, uitm Arau~ ~Si GiGi BeSi~

:)

nuffnang

~FaMiLy :)~

~FaMiLy :)~
~no matter what..family come 1st after Allah~

Thursday, August 30, 2012

~aduhai~

assalamualaikum..

haihhhh.... :/
ouhh..mengeluh ye cik hani..........
tak baik taw...huuuu~~

tapi nk buat cena.....
dengan test banyak..
banyak ke???sure banyak???
haha errr...nk kena baca kot yang banyak.... :p

knapa ntah...sejak2 ni..
hani rasa mcm nk jadi mcm form 5 balik je...
haihhhh..hani...zaman sensitif tuuuuu...
mengapa diingat-ingat lagi... =.="
aduhaii..
igt sebagai pengajaran mungkin boleh kot...

ok ok ok..
sriyes hani cakap...
knpa rsa mcm hani skrg nk kearah berperangai/berkelakuan seperti form 5 balik???
ouh hanii...kamon2...
tolong tolong tolong...fokus2..
jgn tergelincir dari landasan kau niiiii..... =.="

tolonglaa sriyes ckit....
no no no..untuk saat sekarang..sriyes banyak mungkin...
klau x boleh sgt pun...tlg sriyes dalam study kau..
ehh kau igt ckit hani oii..markah test+kuiz kau x cun mana pun..
tolong hani tolong!!
tolong sedar!!ihhhh...



nnti klau result kau x elok..kau jugak yg nk frust menonggeng..haaaa


kau putus cinta kau nangis 1 malam je..
kau dapat result x elok...
haaaaaa...malas cakap la hani oiii...kau igt SPM kau sudahhhhh.....
diri kau dah mcm orang berkabung dah...nk ckp dgn mak ayah pun rasa dah x nak...
kau igt hani????kau igt???

bangunlahh hani!!!!!
wake up wake up!!!!
erghhhhh.....
sebelum terlambat..
pliz do something to improve diri kau dalam study ni!!


Sunday, August 19, 2012

~Ya Allah..Sedih Rasa HaTi~

assalamualaikum..
selama hampir 3 hari hani menunggu dengan penuh sabar..
macam2 menda positive hani cuba fikir..
semuanya +ve belaka..

namun..di hari raya ini...
segala kesabaran hani...
akhirnya luntur juga.... :((

Ya Allah..hanya Kau yang mengerti persaanku di kala ini..
sedih sangat...

tiba2 kenangan tatkala diri di tingkatan 2 dulu..
seolah2 terbayang2 di ruangan minda...
trauma!malu!sedih!
macam2 perasaan yg hani dapat rasa...
x kan laa menda yg sama akan terjadi lagi???

Ya Allah..sesungguhnya hati hani ikhlas mengaguminya..
ikhlas mengambil berat mengenainya..
semuanya bermula kerana satu perkara tersebut..hal yang satu itu...
seolah2 dialah idolaku..dialah contoh buat diriku..

namun,apabila keadaan sudah seperti ini..
apa lagi yang mampu hani buat?
hanyalah titipan doa dari seorang sahabat sebagai pengganti diri..
semoga dirinya sentiasa bahagia.. :'(

~baCK To JeAnS~

assalamualaikum..
selamat hari raya..ehh3..huhu :p

tadi ikut angah g alor star mall..
then trlalu dekat area levi's..
ttba rsa 'ter'minat dgn jeans kt situ..

hey2..da lama kot hani x pkai jeans as pakaian rasmi..
slalu dok lanyak denim goggle tu jep..
so ttba rsa mcm nk pkai jeans balik..haha
bley cm tu?? :p

so lepas raya..letak target..jeans levis satu!!haha
(yelahh..tym tu mahsyukk ckit :p)
tadi g tgk2 dulu..
byk la yg best2..
n klau bley kali ni nk cari yg biru gelap ckit o hitam..
sbb biru muda da ada..
n nak yg season ckit2 je..
x yah nk melampau sgt..haha :p




wohhh..nak nak ohhh!!! ^_^

Wednesday, August 8, 2012

~HaNi DaH BeSar..FikiRLaa SeNdiRi~

assalamualaikum..

penat..letih..x larat..
yaaa..tulah apa yang hani rasa sekarang ni..
niat hati nk melelapkan mata skejap..
tapi masalah yg sama pulak berlegar2 di ruang minda hani ni..

hani!!kau dah kenape...ayat x nk kalahh..haha
ok2..x dak laa..sebenarnya..
hani mengalami msalah yg sama..
msalah yg sama dari part 1..
ehh..yeke hani??kau x rasa ke masalah ni since kau form 2 lagi??
kau x sedar ke kau dah nyahnyuk???blurppp.. =.=""

ok2..fikiran hani masih waras..normal..
mmg masalah ni dari hani form 2 lagi..
bilamana pada masa tu..pelajar2 form 2 mula diperkenalkan dengan (pai)..
pai???ala..pai laa...formula math......nk cri area segala bagai tym tu..

haaa...kann da 'ter'bagitaw masalah hani apa...
padahal niat mmg nk gitaw pung..huhu
semestinya laaa MATEMATIK..MATHS..MATHEMATICS..CALCULUS..
haaa..apa lagi??yg sewaktu dengannya lahh ok..
bermula dari saat itu.........
di kelas 2A3..atau 2 wawasan..yg mna2 pun boleyyy...
derek nama aq jaa yg kena panggil hujung2...(maksudnya..markah teruk laa..)
dan benda tu berlarutan sampai aq naik form 3 kot..3A2 atau 3 intelek..
(nampak x aq x penah duk kelas no 1..haha)
dan cikgu ajar maths tym tu cikgu hasyiroh..kesian dy :(
tapi syukurla..pmr aq ok..kalau x.......hmmm

dan bila naik upper form.....
lagi laa kannn..alahhhh...malas cita laaa zaman kegelapan tu..(form 4+5)

meh kita story zaman kebangkitan hani..haaaa :D
dengan semangat yg berkobar2 dgn hrapan x nk mengulagi kesilapan yg sama tym kt skola dulu..
semangat hani semakin lama semakin pudar dek masalah yang satu ni...
haihhhh
maths!!
kau kenapa la mathss..klau sehari x sakitkan kepala aq x boleh ke????grrrr!!!
naik part 3 lagi la menggila calculus dy...
ntah ape laaa....

~ok..sumpah quote ni gedik gilerr..haha~


sebenarnya hani segan kot....segan dekat lecturer...
sebab da latest kuiz hari tu..hani x boleh buat kot..x boleh buat!!hukhukhuk sedih wehhhh.......
hani rasa org lain dapat buat dengan tenang jaa..
hani jaa yang...ermmmmmm.......
lecturer hani baik..baik sgt untuk maths part 3 ni...tu yg hani rsa segan cena ntah klau x dapat buat leklok..
klau lecturer tu garang..mesti hani rasa takut je..huhu

nasib jgakla sem ni maths 3 jam kredit je..
kalau 4 jam kredit mcm bio n kimia..
haaahhh!!terkangkang kau hani!!

~haaa..mcm gini haa...haha apelaa..tamalu la kau kera..huhu~

hani hani hani...
come on lahhh hani!!
1 sem ja lagi nk blajar calculus ni..
then kau tutup la buku tu rapat2..letak dalam peti besi..kau tanam blakang umah kau ehh hani!!
arghhh...tension sgt.. :((


~kannn..masalah aq pun byk..nk selesaikan maths pulak..huh!~


tapi..sabar hani...
Allah sentiasa bersama hamba2Nya..
Allah Maha Mendengar dan Maha Mengetahui apa yg terbaik untuk hamba2nya.. :')
x pa hani..selagi kau tu student..
kau belajar je..belajar belajar belajar..
menda x penting kau x yah fkir..
tapi agak2 jugak..
pesanan sir raja...

"hidup di dunia hanyalah sementara..hidup di akhirat kekal abadi"

so yg mna WAJIB buat tu..kau buatla hani..
sekarang kau sabar je........
juz follow the flow..
kuatkan hati..semangat..
dan yang penting..tolongla jgn putus asa hani! :')