About Me

alor setar, kedah, Malaysia
~HaNI AqILaH MohD HAmDi~ ~21~ ~AlUmNi AssAk(ANAK SAINS KEDAH)~ ~DiPloMa SainS, uitm Arau~ ~Si GiGi BeSi~

:)

nuffnang

~FaMiLy :)~

~FaMiLy :)~
~no matter what..family come 1st after Allah~

Tuesday, May 1, 2012

kemamang!!

assalamualaikum.. :)
kali ni hani nk kongsi percutian hani ke terengganu..
ehh!percutian ke??
x delah cuti sangat sebenarnya..tujuan asal nk melawat mak mertua acik yg masuk hospital..

so..petang jumaat tu,,angah pun turun ke kl dari johor sebab nk join gak..
hani pun ape lagi..happy ouhh..nk jumpa anak2 sedara yg nakal2..huhu
then,mlm dlm pkul 10 kitorang mulakan perjalanan..
naik dua kereta..satu keta angah..satu keta acik..n macam biasa laa..aq bwak keta acik..

tym nk masuk highway duke..masyaAllah..
banyaknya kereta..mmg jam teruk laa..
n makin teruk la hani nk control clutch,minyak n gear..lenguh kaki uhh!

selepas mengharungi semua kesesakan..kami memasuki lebuhraya pantai timur..
dan dekat sini..hani diuji oleh kereta2 yg banyak..dan laju2!!fuhhh =.="
hani ni nak kata cekap sangat bawak kereta x delah sangat pun..
cuma kalau selalu bawak ok la..n klau bawak dlm kl pun mmg kereta byk..tapi x delah laju2 dyorg bawak..paling laju pun 90/100 km/j cm tu la..
ni dekat highway mmg..perhhh!

mmg banyak gilew kereta..dan pada pendapat hani mungkin warga kota nk mnghabiskan cuti hujung minggu dekat genting kot..
dan bila sampai genting sempah..dengan jalan yg ala2 dekat jelapang..
mmg kereta lorong kanan x putus2 laa..n laju2..
hani ni slalu keep left je..huhu mklumla,bawak x gopoh..ecewahhh!!haha :p

dan bila dah duk lorong kiri..mmg habuan dy lori2,treler segala bagai laa..
n tym nk naik bukit,hani dok blakang satu treler ni..n treler bila naik bukit paham2 laa..kalau kluar kereta lari lagi lju..huhu
then hani pun bagi la signal kanan..dengan yakinnya nk potong laa..
hani tgk side mirror n crmin pndg blakang tu..
rasa mcm satu kereta ni jauh lagi..hani pun dgn penuh gayanya nk masuk lorong kanan..
tetiba.....
kereta tu bunyikan hon..mangaii!!!!
terkezut den..hahaha
padan muka hani..dah tau diri rabun x nak pakai spek..lps tu nmpk lampu kereta pun kembang semacam je..haha
dua kali kot hani kena hon :p

elok masuk highway karak..
kereta pun dah x banyak n jalan pun ok laa..
mngantuk toksah cakap,,haha acik kt sebelah tersengguk dah..
mak kat belakang tataw laa..huhu
then berehat jap kt RnR temerloh dlm stgh jam..
dan meneruskan perjalanan ke kemaman..
tym tu kpala hani mmg dah berdenyut2 sakit..tahan mengantuk..
elok masuk daerah kemaman je..hani pun suruh la acik bawak..sebab sangat2 x tahan dah!haha
kami sampai umah abg sabri dalam pukul 4 pagi cam tu la..

keesokan harinya..
adam pulak merengek nk tido hotel+berenang kt swimming pool..
budak2 zaman sekarang................haha
so,angah dengan abg din pun carila hotel dekat2 situ..
jumpa laa satu hotel ni..
awana kijal golf,spa and beach resort..



so petang tu dyorang check in hotel..
n hani pun ikot!hehe nyibuk je kan :p

so..ptg tu..kami turun la bawak hero dgn heroin ni mandi kolam..
uihhhh seronoknya bukan main!!
haha








keesokan harinya..yakni ahad..
kami pun pulang semula ke kuala lumpur..





No comments:

Post a Comment