About Me

alor setar, kedah, Malaysia
~HaNI AqILaH MohD HAmDi~ ~21~ ~AlUmNi AssAk(ANAK SAINS KEDAH)~ ~DiPloMa SainS, uitm Arau~ ~Si GiGi BeSi~

:)

nuffnang

~FaMiLy :)~

~FaMiLy :)~
~no matter what..family come 1st after Allah~

Friday, April 6, 2012

~siKaP SegEliNtiR MaSyArAkAt MaLAySiA~

assalamualaikum..
hari ni..hani rasa nk berkongsi sesuatu dgn korang..
satu kisah..
yang boleh dijadikan teladan buat hani..
dan insyaAllah..
untuk rakan2 sekalian juga..

dua hari lepas..
hani,ayah dan emak temankan acik berjumpa dengan doktor di hospital ampang puteri..
which is x jauh dari umah dy..


sesampai disana..kami sekeluarga trus naik ke tingkat 4..
di mana ruangan khas untuk ibu2 yg mengandung..
kami tunggu sehingga giliran acik yang ke 11..
tapi tym tu doktor belum masuk bilik coz dy ada kt labour room..
so boleh nmpak laa ramai yg tnggu..

disebabkan bosan..kami sekeluarga mengambil keputusan untuk turun bersarapan di kafetaria..
sesudah makan mak dan acik naik semula..
hani dan ayah juz duduk di ruangan bawah sebab bawah ada sofa..huhu
then,punyalah teramat bosann..
hani belila mastika..sebenarnya x minat pun baca buku ni..
tapi dah macam terdesak jep..beli jugakla..memendangkan ayah dah beli metro..
ayah kalau baca paper..fuhhhh lama bebeno.....

then terasa mengantuk..
tengah sedap urut2 tengkuk..
terdengar ada suara perempuan tengah marah..dari bhagian receptionist..
disebabkan tataw apa butir bicara dy..
hani cuba teliti setiap patah perkataan dy..sampai berkerut-kerut dahi hani..huhu
hani terdengar...

"heyy!i cukup x puas hati dengan lif dekat hospital ni..for your information i dah 2 kali beranak dekat hospital ni.n 2 kali jugaklah i selalu tersepit dekat lif.ini hospital.sepatutnya pintu lif kena lambat tertutup.so sempat org yang sakit nk masuk.dgn berkerusi roda.ini x.belum sempat i masuk pintu dah tertup.sy betul2 x puas hati!!"

inilah antara yang hani dengar wanita tu cakap..
tapi syg..muka wanita tu dihalang dengan board..
so lepas je wanita tu gerak..ahaaaa!!
ouhh..inilah dy gerangan wanita tersepit tu ye..emmm emmmm...emmm..ckuplah hani cakap melayu..insyaAllah melayu kot....

sebenarnya hani nk cakap..kalau kita x puas hati pun..x perlu sampai nk kena sound kuat2 macam tu..
bohong la kalau hani cakap x kuat..org yg lalu kiri kanan semua tgk pelik..
kesian pakcik tu..angguk je..

untuk wanita tu..
puan boleh kan kalau tahan pintu lif tu dari tertutup..
hani rasa kalau kita pegang pintu tu..
x kan tertutup kan..
so..x perlu nk bising2..
kalau nk buat aduan pun..
secara elok2 laa..bukan dengan tengking2 cm tu..
profesional laa..
ok...

:)
tuh jep..
moga2..hani x jadi mcm tu satu hari nnti..
n korang pun sama taw.. :)
insyaAllah..
sama2 kita perbaiki diri okeh...
:)


3 comments:

  1. biasa la..org hani..dh byk jmpa mcm ni..tp klu yang baik pon byk..hope xjd la cm depa..

    ReplyDelete
  2. haha tuh laa..kesian gila pakcik tu kena marah..ntah pape laa..len kali amik mic trus laa..huhu :p

    ReplyDelete
  3. amboi mic tu sakan sgt..owg cmtu kena jmpa owg cm dya ja bwu btoi kena..=.='

    ReplyDelete