About Me

alor setar, kedah, Malaysia
~HaNI AqILaH MohD HAmDi~ ~21~ ~AlUmNi AssAk(ANAK SAINS KEDAH)~ ~DiPloMa SainS, uitm Arau~ ~Si GiGi BeSi~

:)

nuffnang

~FaMiLy :)~

~FaMiLy :)~
~no matter what..family come 1st after Allah~

Friday, April 27, 2012

~cuak ke budak uitm??~

assalamualaikum.. :)
wahh..hari ni result budak2 uitm dah kluar..
asasi dan diploma..dan pra-dip jugak kot..

pertama skali..hani bersyukur sangat kepada Allah..
sebab hani x da yg kena repeat..
alhamdulillah sangat2..
hani masih terbayangkan saat sesudah paper maths..
balik bilik..telan actifast..trus buat2 tido ats katil..padahal dok tahan nangis..huhu
then..bila nina balik bilik bwak laksa..bru hppy ckit..n join dy tgk cita jepun w'pun dy dok gelak tapi hani rasa cita tu x lawak pun..gelak p laa..menghibur hati yg lara..huhu ntah pape kan..

ye lahh..bila dah jwb maths pun ntah pape..
byk jln kira plak tu hani buat...
jwb skerat suma ckup..
graph yg byk markah pun x siap..bukan sebab apa..value dy bagi tu..meragukan!!haha
maunya diri ni cuak x cuak..duduk pulak sebelah mamat teknologi polimer yg nmpk gaya gabra gilaaa..
bertambah x senang duduk la hani..huhu

pape pun..hani sgt bersyukur sebab dapat B..
hani ulang..hani dapat B for calculus 1..or maths183..
nasib x repeat.....satu sem je lagi nk balaja maths ni..kamon2 hani..huhu

n kalau tgk..pointer hani dah menurun dari sem lepas...
hukhuk sedey kan.. :( tu laa..banyak main lagi..huhu

ok kalau tgk...
maths hani sama dgn sem lepas..bio pun sama..
yg meningkat ckit..kimia..alhamdulillah..
yg menurun pulak fizik dan yg paling rasa ralat bi laa..siyess..dapat B kot...
tapi x pelah..sy pencinta bahasa ibunda! :D
tapi mmg hani dah jangka pun bi..tgk carry mark sudehhh..huhu
n mmg salah hani pun..hani mngaku hani byk main dlm kelas bel..
kadang2 hani mesej..or hani baca nota subjek lain..slalunya bio laa..hahaha
sebab....borink...srius..tapi kadang2 hani kesian tgk madam..dy cuba nk menceriakan suasana kelas..
tapi student mcm blurr jep..huhu

(tapi hani respect acik laa..sebab apa..hani tgk dy slalu gak dok mesej esp tym bio..sebab hani dok sebelah dy..tapi..tip top gak bio dy..sesapa x fhm suma tnya dy..yg syoqnya!!hani yg mata dok fokus skrin pun..x fhm..bila tnya acik yg dok msj..dy panggung kepala..trus explain kt hani..terujaa i!!huhu)
acik mmg the best..x penah kedekut ilmu..kalau dy explain mmg fhm terus..n dy mmg ada cara untuk dy faham sendiri..n dy slalu jugak kongsi dgn hani..nice kan :)

dan kalau tengok balik..
sem 2 ni mcm2 jadi dekat hani..
atau spesifik lagi..PUTUS CINTA..auwww!!
haha
tu la hani..gatal lagi nk bercintaa..haaaa padan muka..hahak
x pela..nk wt cena kan..nk sesal pun dh x berguna..
tapi 1 malam je hani nangis mcm nk gila..
lps tu makin ok laa..siap gelak2 lagi g kelas..thanx kwn2..buat hidup hani ceria..
n roomates jugak.. :))

apa2 pun..hani ucapkan tahniah kepada yang berjaya..dean list.. :)
kepada yg x dapat..x paa..ada 4 sem lagi..
jangan sedih2..
kepada budak asasi..tahniah..degree la korang lepas ni!
huhu kahwin awal..ouchhhh :p


Monday, April 23, 2012

ohh sharnaaz!!

assalamualaikum.. :)
hari sabtu lepas..acik ajak g tesco sebab mak suruh g beli barang2 dapur sbb mak nk dtg..
kalau x..mmg x da laa barang basah dalam fridge tu..huhu
kali g beli barang basah best..
sebab byk ikan..ada sotong..kerang..udang..kira best laa..
berpusu-pusu jep..huhu

then..tym tgh tolak troli sorang2..
n acik g toilet jap..
ttiba nampak sorang ni..
mula2 pandang sekali..
then..eihhh!mcm kenal jep mamat ni..
so hani pusing balik..
ehhh!!sharnaaz!!hehehe
:D

tgk dy jalan sorang2..
sambil dok lambung2 sumtin..rasa mcm ais krim..
ohoho...
HENSEM!
hahaha
comel laa.. :p

dulu mmg hani x minat dy..
tapi since hani follow bicara hati..hani 'ter'minat dy jugak..
haha
tapi kalau sape yg x follow..
mb x kenal sebab dy x fames sangat pun..
haha

tapi dari segi penampilan dy..
juz simple..mb sebab g tesco jep..bukan pavi..haha so simple jela kan..
sebab acik ckp area ampang ni byk jugak artis..
tapi umah yg hebat2 laa..
kitorang duk yg mampu milik jep..huhu
jehan miskin pun dok kondo area ni..



Tuesday, April 17, 2012

~The CaRniVaLL~

salam.. :)
haritu..sehari slpas balik umah dari uitm..
hani dengan 2 org roomate hani..nina n dayah g berswimming kt the carnivall..
haha berswimming gitu! :p

idea ni terlintas bila dayah cakap dy maybe balik lambat..
paper budak2 bisnes habis selasa...
budak2 sains rabu..
then dy maybe balik sabtu..lama kan??
n x kan nk dok sorang2 dalam bilik...x buleyhhhh...
then,dy ckp nk stay umah nina..
nina pulak slalu dok umah atok dy kt tobiar@tobiaq pendang..haha

kami semua balik khamis...
then jumaat tu..hani dgn menaiki KX 9578 meluncur dgn gahnya ke petronas pendang amek dyorang..
huhu

smpai jep kt sp..tmpt 1st yg kami singgah vm..
bukan apa..hani nak tempah kek secret recipe tuk sum1 yg besday dy bru lepas bberapa hari..
tgk pnya tgk kek2 kt situ..then hani pilih laa choc moist..sebab org tu x minat cheese..kot??


then..lps tu kami terus ke the carnivall..

sebenarnya......
ermmm...x delah best mna pun..
hahaha
air dy..masyaAllah!
kotor ya amattt!!
rasa mcm mndi dekat air terjun jep...
tapi dah g dgn kgkwan....rsa mcm best laaa..haha :p

mula2 naik menda ni...



hani tataw nama apa..haha :p
tapi hani naik dengan nina dlu..sebab dayah takut..n..fuhhh!!
mmg ekstrem gak laa..rsa mcm jantung trtinggal kt atas..
n menda ni paling......menyakitkan!!kt mana??opssss!!teeettttt!!hahaha
bila da smpai bawah..nina cepat2 trun dari pelampung shape "8" tu..n terus dy terbalikkan pelampung tu..wah3!!good job nina..haha hani jatuh dari pelampung macam nangka busuk!
n sebenarnya..kepala hani terhantuk ckit dekat tangga nk kuar kolam..sakit gak laa..
tapi hani diam jelah..haha sebab hani akan buat mnda yg sma!yeahhh!haha

lpas tu..hani n nina pujuk pnya pujuk dayah suruh dy try gak naik...sebab dayah mmg takut..
n last2 dy nk jugak...
:)

lepas tu..kami pun berenang ke part yg ada ombak pe ntah..haha


dekat sini la terjadi detik2 mencemaskan..huhu
kitorang g part paling hujung..paling dalam maybe..
tapi still kaki smpai..n dayah pun kaki dy smpai..
tym kt sini..hani ingat nk balas balik kt nina..haha
tengah dy syoq2 dok atas pelampung..hani apa lagi..terus terbalikkan pelampung tu..
berpusing nina..mcm dlm acara terjun platform dah..haha

then..kami tengok dayah jep yg still kering dgn tudung dy..
x ley jadi ni..haha
so..bila dy dok ats pelampung..hani nan nina pun trbalikkan pelampung tu..
ttba bila dayah timbul dy macam terkapai2..
mula2 hani dgn nina igt biasala..sebab kaki dayah smpai..
tapi bila tgk 3 kali dayah tenggelam timbul..hani mula rasa x sedap hati..
terus hani berenang kt dy..peluk badan dy..
pergh!rasa mcm penyelamat gitu..haha mmg kuat gila peluk dayah..sebab dy meronta..
n nina selematkan tudung dayah..
then lepas tu tarik dayah duduk atas simen..dy mcm ok ckit..
hani nan nina apa lgi..cuak nk mampos!hahaha
then dayah pakai balik tdung..n kitorang say sorry to dayah..
dy ckp x pe..tapi dy mmg x pndai berenang..then..hani n nina pun ok la :)

lpas hmpir 2 jam berendam..
kami pun naik laaa..makan2 ckit..minum2..
n tukar baju..balikk!huhu
bfore kuar..
sempat lagi amik pic dlu..huhu :P





destinasi seterusnya..
lunch..
dekat the chicken rice shop dkt vm..
sebab nk amek kek yg tempah tadi..
hani makan apela sebnarnya..
x sedap..haha
nina n dayah makan nasi ayam..
lepas amik kek..
kitorang g bagi kek kt org tu..
then balik umah..
huhu
:)

Monday, April 9, 2012

~erRrr..soRrYyy~

salam..hai2.. :)
emmmm..eemmmmm...
sebenarnya hani nk cita sumtin ni......

2 3 hari lepas kot..tym hani dekat umah atok..
ada satu number fon yang hani x kenali miss call hani..
dy miss call hani tym tgh malam..
tapi keesokan harinya baru hani tengok..
maklumla..
semenjak sekarang ni..masa hani lebih banyak dihabiskan dengan main game n baca novel..
tapi kalau line laju..hani on9 laa..huhu

ok..berbalik kepada cita tadi..
hani pun tnya laa dgn mesej number tu...
dengan penuh sopan santunnya...

"salam..ada call smalam?"

then..tgh hari cm tu la bru dy rep..
katanya nk cri kwn dy..
dalam hati hani..ahhhhhh..sudahhhh..
sebabnya..hani cukup x suka keadaan mcm ni..nk caru kwn laa..
main tekan2 no semua tu..
hani sangat2 x suka!

kalau dlu..mgkn la hani boleh layan lebih2...
gtaw nama..tnya nama..
tapi skrg.....
hani rsa mnyampah keadaan mcm tu..
kadang2.."org" tu kenal kita ni..
tapi saja2 nk kenakan kita kn..buat2 x kenal pulak..ouhhh pleaszzzz!

dan selepas hani gtaw hani bukan kwn yg dy cari..kitorang stop msj..
keesokan harinya dy miss call lagi..
hani pun pelik..dah kenapa pulak dok miss call ni..
dah x kenal sudahla...
hani tnya dy kenapa miss call..dy cakap tertekan..then smpai situ jep..

dan kemaren sekali lagi dy msj hani...
ahhhhhhhhh!!!serabut!!x paham ke hape dy ni..hani mmg x kenal dy pun..
kalau stakat nk msj berbasi-basi..sriusly hani malas sbb hani x kenal...
tapi hani rasa..'org' tu kenal hani..mgkn ats sbb2 trtentu dy buat2 x kenal kan..berlakon la katakan..
kalau nk berlakon kena masuk PILIH KASIH okehh..huhu

dan mungkin juga nasib dy malang...haha
mood hani x brapa nk elok...
dah kena mesej ayat yg berbaur sound gitu..huhu
dan terkeluar perkataan "aq kau"..sebabnya..dy cko.. "bajet kau tu hot sangat"..
haha panas laa jugak..hani x ckp pun hani hot ke hape..
tapi dy yg dok mss call..tataw la pulak kalau hani ni betul2 hot..auwwwww!!!
jelez leteewwww!!hahahak :p
tapi sriusly..hani ni biasa2 ja..x hot mna pun..dekat u pun org x kenal..jz ordinary girl..gemok jgn lupa!!haha :p

dan selepas hani betul2 sound dy..dy dah x reply dh..
ttba..terbit pulak rsa bersalah kt hati hani ni...
then hani text dy n mintak maaf..tapi dy x reply pun..
marah letewww!!huhu
lantak laa..spe suh main2 lagi dengan hani aqilah mohd hamdi..
kamon laaaa..dah 19 tahun...
bukannya budak form 3 form 4..
yg tym tu keinginan nak berkenalan dgn sesiapa shja even mlalui taktik..

"ouhh..sorry..tersalah tekan..ni sape?"

mahupun..

"sy cari kwn sy..awk ni sape?"

ouhhh pleasszzzz....
matured la ckit..
kalau org len mgkn boleh layan lebih2..
tpi hani x suka ok..fullstop!
once hani ckp..

"sy x kenal awk.."

so..jgn gatal2 tgn nk msj dah..
kalau x free2 jep kena sembur nanti..

ehhh tapi!!
hani ttp mngekalkan..BUDI BAHASA BUDAYA KITA taww...
haaaa..sebabnya..pada awlnya hani text dengan penuh berhemah kan..seperti yang diceritakan...
tapi..lama kelamaan..haihhhh
kalau dah dicakap dlm bhsa melayu x fhm2 jugak...
haaaaaa..........dapat laa habuan dy.......

ok laaa...
papepun..hani mintak maaf ehhh......

Saturday, April 7, 2012

~mAkaN2 di RuMaH LeC KimIa~

assalamualaikum...
malam hari last exam hari tu..
lec kimia group A n B buat makan2 dekat rumah dy...
taman jejawi...
:)
sedap sangat....
kat sini ada gambar...
classmates hani.. :)









thanx puan rohaiza :)

Friday, April 6, 2012

~CuTi-cuTi UiTm~

assalamualaikum....
cuti2 uitm...
kat sini hani nk mengucapkan selamat bercuti buat rakan2 yang juga penuntut uitm...
semoga cuti korang terisi dengan perkara2 berfaedah.. :)

hani baru sedar..baru sedar tuu..huhu
sem depan..hani da jadi student part 3 diploma sains.........................ok stop!
diploma sains jelah..memang sains jep..x de nye sains kuantitatif ke..sains geomatik ke..sains komputer ke..
terima laa hakikat..juz diploma sains sahajaaa..okeh..fuhhh =.="

bukan apa..kekadang..bila cakap..gtaw diploma sains..mesti org tertunggu2..diploma sains what??
haha
biasala tu....
:)

so..
bbye ctu 151.........
bel 260....
phy 210..

n jugak..
bio 150...

~bubye leading&lagging..~

~bubye mitosis+meiosis+DNA replication+DNA template..~

chm 257...

~bubye chromatography...~

n PALING DISAYANGI......
calculus 183..bye!!!haha (insyaAllah... :'( )



~bubye clculus..........~

hani..hani..hani..hani..hani...
jangan lupa sayang..next sem..CALCULUS 2..(insyaAllah...)

pape pun..
thanx to all lecturer..

ctu-ustazah syatirah..
bel-madam haryati..(sorry madam..salah eja nama tym final..huhu)
calculus-puan azila
chemistry-puan rohaiza

physics-puan rosyaini
~dalam garang dy..ada kelembutan dan sgt memahami.. :)~

bio-miss roziana
~sangat faham dy ajar..even ada org kata x best..tapi hani rasa best sangat :)~

perasan x??
semua perempuan kan...
huhu 
:p


~fiGhT FoR ChEmiStrY..HaNi VS NiNa~

salam...
tengok ni...

~meja hani yang ditinggalkan ketika membeli makanan tengah hari di hafa~

~meja nina tatkala jam menunjukkan 12.45 pagi~


hahaha
tengok meja macam x keruan kan??
silap2 cicak lintas siap goyang2 ekor pun x nmpak...
maklumla..cicak..fevret nina..
hahaha
:p

~~belajar itu best..x kitu cik ton??~~
hahaha

~buKit GaMbIr,LedAng~

assalamualaikum.. :)
hye2..
haduhhh..cuti nih..keja hani berjalan jep..dari utara ke selatan..hoho
tapi x terasa penatnya pun..mungkin da biasa setiap kali raya.. :)

heyy..hani dah ada kt kg sebelah emak..bukit gambir,ledang johor..
macam pelik jep skali dengar..
sebab kalau dlu..bukit gambir,muar johor..
skrg da tukar ledang..
ayah cakap..bukit gambir da masuk dlm daerah ledang.. :)

pulang ke kg sekejap..
nk tengok atok.. :)
dari kl..
ayah kluar ikut tol tangkak..sebab nk g pekena asam pedas+mee bandung kat tangkak..hoho



fuhhh..asam pedas ni mmg berhantu taww.. ;p

then..kami meneruskan perjalanan ke bukit gambir...




akhirnya..setelah hampir 20 minit perjalanan..
hani dan keluarga sampai di rumah ini....
kuningnya kan..huhu :p


masuk je dalam rumah........
~_~
kemas kan??
thanx to mak cik hani yg tinggal kt umah ni..
sure dy yg kemaskan..



n malam ni..emak hani ajk g beli barang dekat kedai..
pusing punya pusing..baru perasan..ada spermarket baru rupanya..
KIN..haha x fames kan..
tapi kalau dekat tempat hani..
standard aneka gurun kot..tapi KIN ada coolblog..gurun x dek..hehehehe :p

kuar je simpang rumah..
hani tengok kanan..wahhhh..lampu sepanjang jalan nk ke pekan..
pekan bukit gambir x jauh dari umah hani..jalan kaki pun boleh..sepupu2 hani yg lelaki kalau balik raya suka laa jalan kaki ramai2 g lepak dekat kedai mamak..huhu
hani teringat dulu2...
bkt gambir semua kedai2 papan jep...
sekarang..................
mmg berubah giler...

kfc..marry brown..agro bank..maybank..cimb..kedai mamak berderet..kain baju...
wahhhh..berubah sangat rasanyaa..
sesak...always....

n tetiba hani terfikir..
"kg ke ni??"

~siKaP SegEliNtiR MaSyArAkAt MaLAySiA~

assalamualaikum..
hari ni..hani rasa nk berkongsi sesuatu dgn korang..
satu kisah..
yang boleh dijadikan teladan buat hani..
dan insyaAllah..
untuk rakan2 sekalian juga..

dua hari lepas..
hani,ayah dan emak temankan acik berjumpa dengan doktor di hospital ampang puteri..
which is x jauh dari umah dy..


sesampai disana..kami sekeluarga trus naik ke tingkat 4..
di mana ruangan khas untuk ibu2 yg mengandung..
kami tunggu sehingga giliran acik yang ke 11..
tapi tym tu doktor belum masuk bilik coz dy ada kt labour room..
so boleh nmpak laa ramai yg tnggu..

disebabkan bosan..kami sekeluarga mengambil keputusan untuk turun bersarapan di kafetaria..
sesudah makan mak dan acik naik semula..
hani dan ayah juz duduk di ruangan bawah sebab bawah ada sofa..huhu
then,punyalah teramat bosann..
hani belila mastika..sebenarnya x minat pun baca buku ni..
tapi dah macam terdesak jep..beli jugakla..memendangkan ayah dah beli metro..
ayah kalau baca paper..fuhhhh lama bebeno.....

then terasa mengantuk..
tengah sedap urut2 tengkuk..
terdengar ada suara perempuan tengah marah..dari bhagian receptionist..
disebabkan tataw apa butir bicara dy..
hani cuba teliti setiap patah perkataan dy..sampai berkerut-kerut dahi hani..huhu
hani terdengar...

"heyy!i cukup x puas hati dengan lif dekat hospital ni..for your information i dah 2 kali beranak dekat hospital ni.n 2 kali jugaklah i selalu tersepit dekat lif.ini hospital.sepatutnya pintu lif kena lambat tertutup.so sempat org yang sakit nk masuk.dgn berkerusi roda.ini x.belum sempat i masuk pintu dah tertup.sy betul2 x puas hati!!"

inilah antara yang hani dengar wanita tu cakap..
tapi syg..muka wanita tu dihalang dengan board..
so lepas je wanita tu gerak..ahaaaa!!
ouhh..inilah dy gerangan wanita tersepit tu ye..emmm emmmm...emmm..ckuplah hani cakap melayu..insyaAllah melayu kot....

sebenarnya hani nk cakap..kalau kita x puas hati pun..x perlu sampai nk kena sound kuat2 macam tu..
bohong la kalau hani cakap x kuat..org yg lalu kiri kanan semua tgk pelik..
kesian pakcik tu..angguk je..

untuk wanita tu..
puan boleh kan kalau tahan pintu lif tu dari tertutup..
hani rasa kalau kita pegang pintu tu..
x kan tertutup kan..
so..x perlu nk bising2..
kalau nk buat aduan pun..
secara elok2 laa..bukan dengan tengking2 cm tu..
profesional laa..
ok...

:)
tuh jep..
moga2..hani x jadi mcm tu satu hari nnti..
n korang pun sama taw.. :)
insyaAllah..
sama2 kita perbaiki diri okeh...
:)


~pEmbahARuAn~

salam.. :)
kali ni..hani rasa nk buat sedikit pembahuran..
pembaharuan??
apakah??
haha
rahasia..............~~~

(mesti certain yang baca cakap... "eleeehhhh!!stakat rahsia bek x yah gtaw!")

haha sje jelaa..
da sedikit perubahan..
dgn post2 sbelum ni..
kalau perasanlaa..
klau x perasan x pela..abaikan.. :)

###ntah pape laa post ni kan??hahaha###