About Me

alor setar, kedah, Malaysia
~HaNI AqILaH MohD HAmDi~ ~21~ ~AlUmNi AssAk(ANAK SAINS KEDAH)~ ~DiPloMa SainS, uitm Arau~ ~Si GiGi BeSi~

:)

nuffnang

~FaMiLy :)~

~FaMiLy :)~
~no matter what..family come 1st after Allah~

Sunday, December 30, 2012

~sEdiH DoE! HaHa!~

assalamualaikum..

tadi naik ats rumah..
sebab nk cari satu barang ni..
tapi biasala..bila dh dok punggah2 barang tu..
harusslaaaa jumpa benda lain jugak..
haha
nk buat cena..brg2 hani kt atas tu kurengg tersusun ckit =.="
buku skolah rendah pun ada kauuu..haaa..
saja simpan untuk anak2 hani nnti..
dpt la kurang bajet belanjawan rumah tangga nanti..
apa org kata..
EKONOMI RUMAH TANGGA??
ehh..kelasssss kauu hanii..hakhak :p

dah2..jangan merepek..
byk merepek nanti lapar..
bila lapar nk makan..
makan banyak nanti gemok..gemokk?? =.="
kbai
haha

ok2..back to the topic..
hani terjumpa dua bnda menarik..

yg pertamanya..

ni dy..
nametag zaman dahulu kala haa..
tym nk amek pic ni..baru lepas baik campak ok =.=""
haha
maklumlaa..campak di awal persekolahan..syukur gak laa..
i terlepas cross country uoollsssss!!!muahh muahh muahhh..hahaha :p
*merentas taman ria ja pun =.="

gemok??ehh..mmg laa..x gemok bukan hani ok..
err..mb someone else :D

then..
yg ni pulak..
yg ni sgt menarik haa!!
haha sentap gak laa bila tgk balik..


ok..nmpk??x nmpk??
klau x nmpk jz klik dkt pic tu..then ull get gedabak punya besar pic ok?haha

teruk kan hani dulu..tu laa zaman skola main2..
kt u pun still main2 kan..
berubah laa hani =.="" huhu

tym ni trial spm..seluruh sbp..
mmg result add maths kali ni mcm !@#$% haha
bukan nk kata result sebelum2 tu elok..
sumpah hani ckp..
result add maths hani x penah skali pun elok!hahaha
yg paling elok taw wktu bila??SPM laa..haha
so sesapa yg taw result spm hani..yeahhh!!that one is the best.. :D

tapi dlm byk2 buruk tu markah add maths..yg ni paling NATES skali! haha
mmg paling teruk laaa..
kesian sir teoh..dpt anak murid mcm daku.. =.=

tapi tapi tapi..semua org boleh berubah kan..
cuma dlm proses perubahan tu..
kadangkala kita tersasar/tergelincir ckit..
biasalaa..roda kehidupan..

cewahhhh hanii!!bahasa kiasan kauuu..hahaha

to adik2 1996..
study smart..study hard..always stay up!
haha
tipu laa org ckp tdo lambat x bagus..
sebab kita budak asrama..kalau x stay uo..tym bila lagi nk study kan?? :)

ntahla knapa hani ckup berminat dgn batch ni..
mb sebab dulu hani join skali handle orientasi dyorg..
terlibat dlm interview dyorg..
jaga kaunter kelas dyorg..
dan paling x boleh lupa..
ajar dyorang basuh baju... =.=""
ok..itu yg paling best..hahaha
(x penah dibuat org)

so..all the best untuk korang..
gegarkan mad jiwa ckit..
mcm korang gegarkan tym pmr dulu..
kak hani taw..batch korang adalah antara batch yg terbaik..
gud luck adik2 :)

Friday, December 28, 2012

~Tak CuBa KeMbAli~

maafkanlah..

pintaku begitu..

tak terdaya tak mampu..

menjaga cintamu..

maaf sejuta kata..

ku tak kan cuba kembali..



Monday, December 24, 2012

~FB CuKup~

assalamualaikum..

skali lagi..
di hari yg sma..
tapi mungkin mood yg berbeza..
hmmm..

sedih ke hani??marah ke??
ntahla..hani pun tataw..mcm2 dh rasa..

dan mungkin ramai yg tawu..
yg hani bru ja berjinak2 dgn twitter..
bukannya sebab apa pun hani ada twitter..
kawan2 skola dlu rmai yg aktif twitter..
yup..dyorang ada fb..tpi dyorg byk sembang dkt twitter..
sebab tu la hani pun tergerak hati buat twitter..

kalau nk diikutkan hal2 uitm sgala bagai..
x perlu pun twitter..sebab kebaykkan kawan2 arau hani..
 x da pun twitter..
n kalau nk update pasal klas ke apa..
byk kwn2 post dlm grup klas kt fb je..
yg hani jumpa pun yg ada twitter..juz 2 org ja..nadia n ija..
yg lain2..ntahla..kcuali roomates,qis n nina..

tu pun..kdg2 je twitt2 dgn ija..
nadia mcm x penah aktif pun..

tapi kenapa kenapa kenapa????
adoyai
ada jugak org nk cari masalah dgn hani..
dah laa follow twitter hani..
ok fine..sbb mmg hani x letak permission pun untuk sapa2 follow hani..
tapi yg hani taw..hani x follow dy pun..
smpai ke sudah!
tpi dy la dlm 3 org yg prtma follow hani..

ikut suka dy la kan..sbb hani pun bkn rmai follower..
kdg2 hani bukak jugak profile dy..
tapi bila jarang2 hani bukak..dan hani nmpk yg bukan2..
yg mmbuatkan hani prasan dan hani geram..
knpa sgala bagai tweet dy..
seolah olah nk mmbalas sgala tweet dkt wall hani..
why????
hani x bodoh la syg...mungkin hani x pandai mcm dy..
tapi hani x bodoh..once gain..HANI X SEBODOH TU..
u got it???!!

n now..
hani dh malas nk berlawan2 dkt twitter tu..
dan..
hani dh ttup akaun twitter hani..
sebab hani rasa x da untung pun mnda tu..
dan..hani x nak tambah musuh...
heyy come on laa..hidup bermusuh x aman ok..
dan u!
anda patut sedar siapa diri anda..
dan berapa umur anda berbanding sy??
x boleh ke kalau nk hormat ckit??x boleh ehh??hmmm??pandai kan??
fikir laa..

dan bila sy dh ttup akaun twitter sy..
anggaplah..
anda dh menang..ok??
puas skrg??

hani boleh buat x tawu kan..
tapi smpai bila hani mmpu tahan nk tgk dy respon yg bukan2 dgn sgala tweet hani..
ehh..hani x fhm laa..
sriusly..
adoii..

malas nk fikir byk..
dan lastly..
HANI AQILAH X PENAH KENAL DIA ok..
bai.

~DuRi~

assalamualaikum..

lama pulak rasa x jenguk belog ni haa..
:D
ehh..selamat kembali ke sekolah ye adik2 :)
belajar rajin2..
nakal slalu ok!
ehh..oppss!silap pulak k.hani ni yerr..
haha udah2..

dan x lupa jugak kawan2 seUiTM sekalian..
selamat bercuti yer rakan2..sahabat2..pensyarah2..(markah lebih markah lebih) hehe
x da maknanya!
btw,jangan lupa homework/assignment and what so ever lahh ehh.. :D

ok..kali ni hani nk share dengan korang sal 1 cita ni..
nk dijadikan cita..hani ni bukan laa penggemar cita2 korea sgt..
segala movie2 english..
but yarh!!saya penyokong tegar industri tanah air.. (muka bangga muka bangga)
cewahhhh!!ayat kau hani..
mcm nk mintak penyepak jep..hahaha

x da la..hani dh try nk suka korea2 ni..dah try..dah try laa!!!
ehh..tetiba nk emo kan..haha :p
tapi sriusly x boleh laa..hani minat takat gitu2 jelaa..x boleh la nk dibuat wallpaper dlm fon mcm hani buat ariz lufias sbagai wallpaper fon..(hensem kauu!!)
*gedik 2 seconds =.= haha

ok2..so..tadi bosan2..bukak la tv..
dengan harapan ada cita menarik..then tiba2..tepat pukul 5 pm..
kluar cita ni..

yeah!this one..
DURI..
mula2..apa yg mmbuatkan hani tertarik nk tengok cita ni..
bila mana..heroin dy adalah SHERA AIYOB..
x fames sgt pun..tapi dy blakon mcm best laa..

then..
skali lagi yang mmbuatkan hani makin teruja..
bila dimentionkan yg..
cita ni adaptasi dari novel duri..
by FAUZIAH ASHAARI..
wowww!!
fauziah ashaari tuuu..
salah sorg my fav novelis..ahahaha :D
byk novel beliau yg hani dah baca..n fyi..
1st novel yg hani baca..hani still igt..novel ombak rindu laa..
pinjam mak cik punya :p
tengok..betapa berkurun dah novel tu..since hani dari skolah rendah..
bru laa dibuatnya filem..huhu

ok..balik pada cita duri..
hani bru 1st day tengok..
tapi tadi dh episod 7..semua ada 15 je pun..huhu
tapi hero cita ni..hani x kenal pun..
haha tpi ok jela dy blakon..x da la buruk..

orite..ni dy..
afiq muiz..ok x kenal.. =.="
haha

then..izzue islam..
x kan x kenal..
kumpulan forteen :D





sinopsis..

Mengisahkan tentang niat membalas dendam antara dua keluarga kerana masa lampau. Semuanya bermula apabila Sufi mengahwini Muzaffar kerana ingin membalas dendam akibat kisah lama. Sufi tidak tahu Muzaffar juga mempunyai niat yang sama, ingin membals dendam terhadap keluarga Sufi kerana ditinggalkan oleh Nuri adik Sufi. Adakah rancangan mereka akan berjaya ataupun mereka akan kalah pada perasaan cinta yang semakin menebal di dalam hati.


so..
sapa2 yg terasa bosan petang2..
haha
meh la meh..kita tgk cita ni..
channel 105..
mana taw..
boleh menghiburkan jiwa kalian semua..
cecece!
konon laa..huhu
okai..selamat menonton yaaa :D

Tuesday, December 18, 2012

~MaLu wEhHhh MaLu!! =..=~

assalamualaikum...

hai3 :D
haha tetiba..kbai

ahaa..sebenarnya hari ni hani nk cita 1 insiden ni...
ya Allah..
malunya hani...

eh ehh..hani rasa hani bukak laptop ni tadi sebab nk buat keja CSC..
tapi ttba bukak blog pulak kan..haha
saja laa..nk curi ckit masa ni..
x lama pun :D

ok..insiden ni jadi kelmarin..
yakni tym dlm makmal kimia..........

tym tu puan wahida nk tunjuk cena nk handle melting point apparatus..

~ok..menda ni laa~

so..beliau pun suruh la kami2 yg duduk kat meja depan dgn belakang ni ke meja tengah..
(hani dengan ayu amek port depan skali okehhh!!haha saja nk gtaw :p x cukup tempat sbenarnya)

so..hani pun dengan semangatnyahhhh terus ke meja tengah...
dan pada ketika dan saat itu!!ahaaaaaaa......
hani terpandangla sesusuk tubuh ni dari balakang...
ya Allah..hani pun tataw apa yg mendorong hani untuk terus saja meluru ke arah insan tersebut..

ok....cer teka hani buat apa?????
hani peluk dy uooollssssss!!!
PELUK ok..P.E.L.U.K ehh..sebelum tu lupa nk gtaw..insan itu perempuan laa...nnti ckp hani dok menggatal dgn sapa pulak laa..peluk sana peluk sini..hahaha
seriusly..niat hani tym tu hanya untuk melawak jaaa......
 
sekali insan tu pusing........dan cakap.. "HYE.."...
masyALLAH!!
silap orang!!!
ALLAH...........malunya hani tym tu.........
 

 


sebenarnyaa..masa hani tgk dari belakang tu..
hani ingatkan ain syafieqa..ini serius ok!!
tapi ntah mcm mana hani x bley nk prasan yg ain tersangatlah kurus..
tapi insan tu..agak berisi..
dah laa..dy 1st tym masuk group hani..
x kenal rapat pun..tetiba p peluk dy..malu woihhh!! =.="

dah laa..hani ni bukan jenis insan yg jenis melawak peluk2..
tetiba pagi kelmarin terGEDIK lebih gatal nk melwak peluk2 pulak..
peluk 1 badan pulak tu..kalau setakat lengan..
boleh diterima alam lagi taw...

adoyai...lepas2 insiden tu..terus hani berdiri kt tempat lain..
dok belakang acik dgn nadia..
yg ayu dok pelik knpa hani ubah tempat..sebab tym tu ayu tataw lagi apa yg berlaku sebelum tu..haha
lps cita barula ayu taw..

dan..lepas2 tu..kalau selisih dy...
mesti hani akn rasa malau gilaaaaa....


 so..

pengajaran kat sini..
lain kali kalau nk melawak ka apa ka...
jangan main aci serbu jaaa...
kelak..
memalukan diri sendiri..hahaha
=.="

 
 


Friday, December 14, 2012

~ApPliCatiOn FoR AnDrOiD UsEr (sTuDent)~

assalamualaikum..
selamattt...
selamat pagi boleh kot??

selamat hari baru..
salam jumaat semuanya :D
esok x da klas..yahoooo!!
kbai

haha ok ok..hani nk cita pasal 1 application ni..
tapi untuk pengguna android jelah..
pngguna symbian,iphone,bb..hani tataw la ada ka x..
disebabkan hani saja2 xplore android market..
terjumpa la 1 application ni..
nama dy."SCHOOL HELPER"

ok..application ni hani rasa sesuai untuk student..
esp,student after high school laa..
sebab kadang2 kita terlupa tarikh exam/test/quiz kita..
homework/assignment/report yg kena hantar..
apa yg nk kena study minggu tu..

so,rasanya application ni sgt mmbantu..
ada juga yg suka tulis atas note pad then lekat dekat meja study kan..tu secara manual laa..
kalau yg x nak tulis..boleh la cuba app ni.. :)

ahaa..lagi satu..
jadual klas+bilik kuliah+nama lecturer pun boleh save taw..
tapi hani x guna n tgk sgt pun untuk jadual..
sebab hani dh ada jadual yg lebih comel yg bleh selit blkg kad matrik..haha comel???
comel sahngatt.. :p
haaa...ni dy..


saja nk gtaw..
bukan hani yg buat ok!hahaha
hani amek yg org punya.. :p
credit to my classmate..fadhilah razak..
a.k.a class rep untuk subjek CSC134 kami..hahaha
~sorry fadhilah..juz kidding :D~
thanx for the jadual..

hani bukan x nak buat sndri..
tpi tulisan x lawa...nnti x cantik laa mcm fadhilah buat ni haa...
(padahal malas..x nak ngaku :p)

so..back to the application..
cmna nk download..

1st :
masuk ke play store..
ok..yg kanan sekali tu..atas "search" tu..background pic abaikan ehh..peminat tegar johan dlm cita adam hawa tu ok..hahaha :p

2nd :
front page android market..

then..akan dpt front page mcm ni..

3rd:
search "school helper"



4th:
download..then done! :D


haaa..mudah kan.. :)
dan jangan risau..
app ni FOC ok..
free of charge.. :)

bila dh siap download..bley la update jadual,homework,exam,marks..
kt sini ada contoh..
CONTOH ok..huhu

1.front page
~ni depan skali laa..app ni akn update dgn jadual terdekat..nmpk tak mcm QMT245 tu..mksdnya,klas seterusnya adalah QMT..then bawah yg merah tu..homework yg perlu disiapkan..~

2.jadual klas



3.homework

yg ni hanyalah contoh semata mata ok..segala study bagai tu..CONTOH SAHAJA..

so..selesai sudah penceritaan hani untuk kali ni...
tapi sebelum tu..
saja nk gtaw yg skrg geram sgt dgn dr venkat ni..
effect ubat tu terlalu melampau sgt..
kering habis kulit haa..
bibir kering smpai brdarah ckit..
kulit muka jdi mngelupas+pedih kena air..
apakahhh doktor oiii??tnggu cukup sebulan..we'll meet again!

ok..setakat ini sahaja.. :D

Sunday, December 9, 2012

~doNt ExPeCt ToO MuCh FrOm Me~

assalamualaikum..
:)

ok..kali ni tergerak hati hani..
nk tulis pasal 1 menda ni...

semua org ada kawan,sahabat,kawan baik,BFF..
BFF??kelass kau nyahhhh..hahaha

tapi dlm ramai2 tu..
mesti ada antara mereka yg kita rasa senang bila berkawan..
rasa senang untuk bercerita..
rasa senang untuk meluahkan masalah kita..
dan yg paling penting bagi hani..rasa senang untuk menerima kata2 nasihat daripada dia :)

ok..hani percaya..
bukan semua kata2 nasihat dari org dpt kita terima kan??
sebab masing2 ada cara tersendiri..
tapi..hani..hani bersyukur sebab dikelilingi sahabat2 yg sentiasa memahami hani..
dan kebanyakkan nasihat2 mereka untuk hani..sangat berguna :)
syukur alhamdulillah..

dan hani pulak..
haha jujur hani ckp..hani bukan lahh seorang yg pandai memberi respon..
setiap kali sesiapa bercerita apa apa dekat hani..
sebab tu lahh..hani selalunya bukan tempat rujukan untuk kawan2 hani..huhu
kadang2..bila org tu bercerita punya panjang lebar..
sampai x berenti2..last2 hani jawab..

"ouhh..ya kaa??ermm.." *sambil angguk2 kepala..

haha buhsan kan..padahal maybe org tu expect hani akan bagi respons yg lebih..
im so so sorryy..
heyyy!!smpai ada org ckp kt hani..

"eii..meluat laa cita kt hg.."

hahaha hani x amek hati pun..
sebab mmg dari azali rasanya hani mcm tu..

tapi tapi tapi..
percayalah..im a good listener..
cewahhhh!!hahaha ya la tu hani oii..(tipu jaaa :p)
tapi sriusly..hani suka bila org bercerita..dan hani akn menunjukkan minat hani pada cerita dy..
bila hani betul2 fokus dgr apa yg dy cerita..
dan mata hani tepat menghala ke muka si pencerita tersebut..
dan ketahuilah bahawa..pada ketika dan saat itu..hani betul2 fokus kepada penceritaannya.. :)
cewahhh!!hahaha ayat nk skema kan :p


dan dan dan..
pada luarannya..mungkin hani x memberi respon kpda penceritaannya..
tapi sebnarnya..hani lebih suka bermonolog dalaman sorang2.. :p

 
dan kalau smpai hani mmberi respon yg si pencerita itu rasa berguna..
yahhh!!
dy telah berjaya mencuri sepenuh perhatian hani kepada setiap penceritaannya..dari awl smpai akhir :)


tetapi..klau sesiapa yg mmg dh tahu style hani mmg mcm ni..
org tu x akan kisah pun..
dy akan bercerita..bercerita..bercerita..dan terus bercerita..
blaa..blaa..blaa...
dan hani akn dgr segala cerita dy dri awl smpai akhir..
dan si pencerita tu pun x mengharapkan hani bagi respon apa2.. :)
tu klau yg mmg dh kenal hani dri dulu smpai skrg..


untuk yg baru2 nk kenal hani..cewahhh..ada pulak???hahaha
ketahuilah..
hani mmg x pandai nk bagi2 respon terhadap sesuatu penceritaan ni..
so klau ada sesiapa yg peneh bercerita kt hani pasal apa2 jaa..
dan hani bagi respon yg membosankan..

saya..HANI AQILAH..memohon beribu ribu kemaafan dari kalian semua..
harap..janganla amek hati ye..
sy akn cuba memperbaiki kelemahan diri sy ni..
agar jadi yg lebih baik pada masa hadapan..

in Shaa Allah.. :)

Friday, December 7, 2012

~1 chaPter pUn PeNat DeRr~

assalamualaikum..

wahh..dah lewat mlm nmpk gayanya..
ya kaa??
mcm over jaa ayt tu..
huhu bru 11 lebih kut..
malam masih muda :D

ahaa..saja cheq nk habaq mai yg hari ni..
cheq hilang akai gak laa dok soghang2 dlm bilik..
*amboi hani....over nyahhh.. =.= huhu

ok ok..x da laa..harini hani sorang2 dri pagi smpai petang ok..
gila laa..rasa mcm nk treyak jaa..
*perlu kaa??*
hahaha
mcm budak2 kecik pulak kn... :p

tapi dlm hani x tentu arah nk buat apa tu..
nk taw x hani buat apa????
hani selak mathss uuooollssssss!!
ahakkk ahaakkk yeaahhhh! :p



ehh ehh..kau kau..kau tolong jgn jelez okehh..
sebab kau x mampu nk selak maths sem ni..tapi hani mampu lagi!hahaha


pity on me yeahhh.. =.=""



sja dh x da keja..test otak yg ku syg ku puja ku chenta nii..
buat chepter awl2 tu haa..chpter 2..
nahaaiiii...
mmg otak kau berkarat hani..kalau kasi cuci dgn varnish pun blum tntu hilang..
dengan clorox mungkin kot??blurppp =.=""

*apasal hani dok bau sumtin ni..mcm familiar ja bau ni..ishh!hantu betul!*

hani saja selak2 maths tu..sebab x da nk wt apa..
padahal..diri ni malass nk mamposs..haha
 bajet rajin la cita kt sini kan.. :p haha tlg jgn salah fhm....

tu pun..nk menghabiskan 1 chapter awl tu pun..jenuhh!!


*bau lagi bau lagi =,=""*

dan esok..harap2 mak dgn ayah dtg laa arau ni..
then pick me up to somewhere..
somewhere i belongg~~~
ehh..tetiba masuk lagu linkin park pulak kan..hahaha
x laa..bwak hani g mna2..(mcm arau ni best sahhngaatt)
tpi x letak harapan tinggi..kenduri byk katanya....

so..smpai ketemu lagi yarhh :)



Thursday, December 6, 2012

~MuKtAmaD!~

assalamualaikum..

salam petang :)
ahahhh..dh nk maghrib dh yang oii..haha
mlm jumaat pulak tu..
elok la baca yassin..lebih2 lagi buat mereka yg dh meninggalkan kita selamanya..
dan semestinya untuk my late brother..abg,i love love love you! :')

*now listening to super junior s song*

okehh..
pagi tadi kelas cancel..lambat ckit lect hantar msj..
so,semua dh smpai kelas..konon semangat nk blaja laa..
haha :p
ttba dyorg ckp klas cancel..
mb lect masih x sihat kot..so,hani ajk la ija g jmpa puan sharifah..
sebab nk setel pasal intersesi tu..
ya Allah..serius x tenang hidop haa dok pk..
ada ke x intersesi..tapi tym g office puan tu tadi..tgk list nama..
dh ada 34 org..alhamdulillah.. :)

then,masuk jumpa puan jap..
dy gtaw serba ckit pasal intersesi..
dan..
yahhh..hani betul2 rasa itu la yg terbaik untuk hani..
x perlu nk tergopah gapah rasanya..
kalau diri x sehebat org lain mungkin..

*now listening to talking to the moon*

dan kejap lagi..
hani akn setelkan pulak dlm registration course dlm student portal..
then..done..
x perlu la nk sedih lagi hani....
sudah cukup sudah..

 dan hari ni..
kluar teman nina g beli brg2 dkt cmart..
panasnya..masyaAllah..
huhu
tapi ok laa..dari dok dlm bilik tataw nk wat apa..
baik kluar..exercise kaki..
:p

so..mlm ni boleh rancang dh kot nk buat apa untuk esok..haha
adoyai..
nina pulak balik.. :(

*now listening to 6th sense-tanpa*

cehh..mcm kena jaa lagu dgn keadaan skrg..
tanpa..huhu
haihhh..silap2 esok hani balik kg bahagia..
tapi bru sgt kot balik arau..x kan nk balik dh?? =.='

x pa laa..buat jelah apa2 pun esok..
study maths pun boleh..
opppssss!!
bajet lahh kau hani...
hahahaha
kbai. :p

Wednesday, December 5, 2012

~meNghAbIskan MaSa~

assalamualaikum...

salam rabu semua :)
cewahh..
ceria la hani ehh..x da klas kan..
ehh,patut bukan ada kelas ke hani??haha
erm..
ive made up my decision.. :)
harap2..inilah yg terbaik..dan akn dpt yg terbaik jugak nnti..
insyaAllah..do pray for me yahh sayangss2 kt luar sana tu..

ehehh..asl kau dh mcm ulat naik bulu hani??? =.=""
x delah..jz main2..sebab perut kenyang kan..haha (apa kena mengena??)
sja nk gtaw..penat taww jln kaki smata2 nk g bli mknn kt oren..
habis hitam i..menci taww!
okeh..stop hani!stop stop stop it! =.=" adoyai..

ehh,smlam ada  meeting taw..dan tetiba rsa mcm agk skema join jugak kan :p
ala..borink smlam sbb tu turun..huhu
ada dua meeting..satu untuk cari ketua aras n lagi satu dgn tirek..haa,yg dgn tirek tu mid night meeting..sbb da mmg tgh mlm..haha
so..dengan tirek hani meeting dlm mmpi okeh.. =.="

n tym nk pilih ketua aras hani..
punyalaa jauh..dkt parking moto sebelah klapa sawit tu haa...
so..kalau dh dok situ..mksdnya bkn kami saja yg dok meeting..nyamuk skali pun join kitorang ni haa..huhu
pilih punya pilih..last2 fadzilah jadi ketua..btul ke eja cm tu nama dy??btul kot nohh..
kenal lahh..sebab budak sains jugak..tpi sbnrnya tym 2 org JPK yg hani x kenal tu duk ckp..
ttiba hani tingat zaman2 kt skolah dulu..haha
bezanya hani org yg berdiri tu..then junior2 yg dok dduk..
lama x buat benda tu..skrg pun klau suruh ckp kt depan org ramai..
mesti rasa gugup/gementar/resah x mau mau apa..hahaha

tapi hani taw..tym hani dok ckp pun..
msti ada dok ngutuk dlm hati kan..
ye laa..ckp pasal peraturan..sapa suka???hahaha
hani yg tukang ckp ni pun rsa nk termuntah =.="""
tapi tu semua cita2 lama..
hani kt skolah dgn hani kt u ni sgt2 x sama dah..
huhu
TRAUMA TRAUMA..(mohon faham)  :p

dan tadi..lps selak2 nota maths sem lps pnya..
(konon rajin laa..padahal selak je..study jauh skali =.=")
saja laa bkak utube..
wpun bb hani ni dh smpai limit dh..
harap2,dato' hamdi bayar la nnti..hehehe :p

pastu tertengok klip video ni..


be mine-tasha mansahar..
alalala..comelnye klip video dy..haha
smpai hani tergelak..bkn gelak sbb apa..
sebab comel laa..haha :p
mb ni 1st klip video dy kot...

then trtgk yg ni pulak...

tasha mansahar dgn ainan tasneem..
nyanyi lagu payphone by maroon 5..
overall sedap laa..
tapi klau hani prefer tasha mansahar lagi..
sebab kureng suka ckit ainan tasneem..haha
(suka2 hati aq ja kan x suka kt org :p)

bkn x suka sbnrnya..x minat..
tasha mansahar lagi best ok.. :D

ok..so..
yg ni ja laa..yg hani nk mrapu merepek mraban kali ni..
jmpa lagi di entry2 seterusnya :)



Monday, December 3, 2012

~YaNg MaNa 1??~

assalamualaikum....

1st day klas hari ni..
tapi x blajar lagi pun..
juz bio jaa tadi..
1st day dah blajar kot..maybe sbb ada 14 chpter sem ni..
takut x sempat...

dan pagi tadi..
pergi jumpa ketua program..
prof madya rohana...
tanya pasal intersesi..dan dy cakap kena ada at least 15 org..
baru akn ada intersesi...
aduhhhh...
humphh..

and now..
hani dah komfius sama ada nk carry that subject..
atau..buat intersesi skrg ni..

inilah masalah hani..
mmg susah nk tetap pendirian betol..
goyah memanjang..kejap A..kejap B.. :(

tpi lecturer yg ajar untuk grup A tu best gak laa..
sir najib...sbb tu dok dilema lgi ni..

ya Allah..
balik bilik jaa..
hani keep on talking pasal menda ni dgn naa..
penat laaa..
sriusly..

dan..kalau hani buat intersesi..
mmg hani x dak rezeki nk ke "sana" dgn mak ayah hani :(
tu pun..
sedih sgt rasa..

arghhh!
pilihan pilihan pilihan!
ditelan mati mak..diluah mati bapak.. :(
(betol ke??ahh..lantak laa)

hani nk g tmpt tu dgn mak ayah hani cuti sem ni..
nak sgt weh..peluang ni..sapa x mau p?? :(
tapi dalam masa yg sama..hani takut sangat nk carry subject tu dlm sem ni...

ya Allah..
which 1 is the best for me???
:(



Friday, November 23, 2012

~iNi TeRSaLaH LaNgKah~

assalamualaikum..

salam jumaat rakan2 :)
harini hani pagi2 da layan AJL semi final yg ahad lepas dlm internet..
saja jaa..
sebab da tataw nk buat apa..huhu

bila da habis..
tgn mula la gatal taip video yg tu video yg ni..
kejap lagu korea..kejap klip video lawak..haha
then..ttba terklik satu video ni..
cehhh.."ter"klik sgt..haha :p


wind orchestra kolej tengku kurshiah..
perhh..best gilaa dyorang main..esp,part lagu bryan adam klau x silap..
mendayu2 dayu jaa... :)

then..hani tgk yg ni pulak..


tobat hani teruja tgk game volley dyorang ni..
wpun pendek je video ni..tapi perhh..spike dyorang dahhsyatt sgt....haha

2nd..


yg ni pada mulanya hani ingatkan team SSBJ nk menang..
tapi mmg kena tinggal jauh dyorang ni dgn team eglobex tu..
bila baca balik barula tawu..team eglobex ada 4 national players..ok =.="

so bila fikir balik..
ni la minat hani dari sekolah..
tapi knpa bila masuk u hani x amek brassband uitm or join volley untuk kokurikulum hani..
apa yg hani pilih adalah tenis..haha
dengan harapan..nk bljr main sumtin yg baru...
tpi bila da try...
hmmm..haha ntahla..apa2pun..trima kasih cikgu bagi A+ untuk dua2 sem dulu..haha :P

kadang2 mnyesal jugak la x join volley dari sem 2..
padahal hani dh try klik dh sukan volley dlm student portal tu..
n tym tu still ada kosong..tapi tgn pulak gedik g tukar tenis..hahaha
hani ni bukan terer sgt pun volley..
serve pun bawah je x mcm org lain serve atas..
haha

tapi tu la minat...
bila kita buat sumtin yg kita minat..
kita akn enjoy..serius! :D
sapa x suka buat benda yg diri sendiri suka kan..haha
faham ayat tu??berbelit ckit..huhu

so kesimpulan..
jgnla tersalah pilih sesuatu..fikir habis2..
kelak menyesal di kemudian hari..
cewaahhh!haha :P

Wednesday, November 21, 2012

~CaNt WAIt To MeeT U, arAu~

assalamualaikum..

nmpknya..semangat hani makin berkobar kobar nk balik arau..
haha
dunno why..

sama ada hani dh mmg trlalu bosan dok rumah..
atau hani rindu kawan2??
atau.....
hani nk tebus balik apa yg hani 'gagal' sem lepas..ohh demm!! =.="
(aq gagal kot)

jadi..jika digaulkan kesemua bahan2 tadi..
bolehlah disimpan seketika dlm peri sejuk sebelum dibakar pada suhu sederhana..
>>ehh..kau merepek ape hani..pengaruh masterchef kuat ni!!haha :D

x delah..jika dicmpurkan semua rasa2 hani tu..
tu yg jadi x sabar nk balik arau...
uolllsss...arau mmg x da apa...
tapi disebalik x da apa tu..haaaaa...
im sure..ill miss every single thing there bila dh habis dip nnti.. :')
lagipun..i ni org kg je..
takat org kedah..arau tu kira ok lagi laaa...compare dgn certain tmpt kt kedah yg still x maju..
bersyukur jugak laa dpt arau :)

lainlaa certain org yg celik2 da nmpk klcc..haha
nmpk menara kl.. :p
mmg la patut dyorang x ley hdup dkt arau tu..
:)
tpi tu semua prkara biasa je..

dan hani..
insyaAllah akn buat intersesi..
mungkin..nk kena cari kwn gak..x dak kwn pun ssh..
nk stay kolej tym org da balik cuti..ada la student lain..
tpi budak degree..haishh..

bila kita dh repeat 1 subjek ni..
subjek2 lain org x amek kisah dh..
even u dpt A pun..
for another subjects..
tpi ttba slack 1 failed..
yg failed tu akn mengaburi subjek lain.. :')
trust me...
u r still repeater!dah mcm ada cop kt dahi tu..REPEATER!

tpi x pa..
kau tnggu la MAT238!kita jmpa bln 4 2013 nnti!
haha!

haha..

Friday, November 16, 2012

~cUti panjAnG iTu BoSaN~

assalamualaikum..
pagi yang indah.. :)
alhamdulillah..masih dipinjamkan nyawa oleh-Nya untuk melihat dunia..
dan menjadi hamba-Nya di muka bumi ni..

amboihh..panjangnya muqadimah..huhu
x da apa yg nk diceritakan pun sebenarnya..
tapi kelmarin..haaa..
bawak aliya g jalan2..disebabkan semua org masuk ke siam kelmarin..
tapi hani pnya passport da expired..n aliya x da passport..
so,kami dok umah jelah dgn bibik..

kesian pulak tgk aliya dok umah..
bwak la dy g jalan2..prasaan tym jalan smbil pegang tgn dy tu x da la teruk mana pun..
rasa mcm seorang ibu muda yg jalan2 brsma anak kecilnya...
haha mcm tu la :D

hani pulak kelmarin g alter jersey hani n seluar ayah..
ntah pape la cina tu..pendek giler dy potong jersey hani..lps tu jadi kembang cena ntah..HUDOH!
ni yg mmbuatkan hani fikir 3 4 5 6 kali nk pkai ke x next sem..
silap2 hari bulan..hani pakai tdo je..huhu

n hari ni..
im going to kl..
mngkin stay sna lama jugak..
kata mak la..
dan hani..boleh mati kutu jugak klau lama2 kt sna..lagi la tataw nk buat apa..
nk kluar rumah pun takut..nnti masuk lif dgn mat2 negro,rasa nk tercabut jantung ni..takut sgt..

n my acik..dy still kena keja dkt standard chartered..
mgkn blum ada rezeki untuk keja di t'ganu..
sabar ea :) ada hikmah tu dsbalik acik x dpt keja kt OSK bank..

ayah pulak x ikut pegi kl hari ni..
hani dgn mak je..
so..ikut kpala sendiri la nk masuk kl tu..hahaha
gi-la..harap2 x silap jalan la nnti..
mmg hani ikut ampang-ampang-ampang je dari tol duta tu nnti..haha
dh smpai dpn flamingo hotel tu kira dh slamat dh..msuk2 dlm kwsn taman tu ok kot..huhu
insyaAllah..

n ayah..pegi trip elok2..
selamat pergi dan selamat pulang..
ada rezeki..adik dgn mak g jumpa ayah dkt LCCT nnti..
>tapi mcm mustahil je..mcm taw jalan..hahaha GPS sgala bagai mana ada :p<

dan hani pulak..
x sabar2 rasanya nk masuk sem baru..
:)
wpun prasaan malu tu ada..
ahh!!persetankan semuanya..x larat dah jdi ahli TLDM..
bak kata sorang classmate hani..huhu

T idur
L epak
D an
M akan

buat yg lebih lebih lebih baik untuk sem depan hani..okeh! :)
welcome..
part 4 diploma in science uitm arau,perlis :D


Sunday, November 11, 2012

~beriKanlAh Kekuatan ya Allah~

assalamualaikum..

dah hmpir dua hari asyik bersedih..
sampai bila hani nk mcm ni..?smpai bila...
benda dah jadi..
ketentuan Allah...

seriusly..
pagi tu hani terjaga pukul 3.30 cm tu laa..
bsuh muka semua..trus on9 nk tgk result..
dalam keadaan mengantuk+mamai2 ckit..

hani tgk rsult dari atas ke bwah..
dari ats..mmg dlm hati hani sebut "alhamdulillah" tgk result untuk setiap subjek..
tapi..
smpai ja subjek ke 6 dlm snarai result tu..
astaghfirullahalazim...
hani jadi terkedu bout 20 seconds..
then..barula air mata ni kluar x henti2..

ya Allah..besar ujianMu ini untukku..
terlalu besar ya Allah..
tapi hani lupa ini..

 Allah tidak memberati ( menguji ) seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya…. (al-Baqarah 286)


Allah uji hani..mungkin sebab hani semakin kurang pengharapan kepadaNYA..
hani kurang merintih kepadaNya..
mungkin Allah rindu rindu rintihan hambaNya ini...

tapi hani masih lagi bertuah..dan bersyukur..
adanya sahabat2 yg x putus2 mmberi semangat..
keluarga yg sentiasa menyokong dari blakang..
dan ayah...
ayah,adik taw..ayah call sir raja sebab nk yg terbaik untuk adik..
terima kasih ayah..

sem depan..
jadila hani student yg mmegang title repeater maths238..
semestinya perasaan rendah diri terutamanya dalam kalangan sahabat2 terdekat..rapat..akan menular dalam  diri..

mungkin salah hani yg terlalu main2 sem lepas..
dengan perangai gila2 hani yang melampau..
mungkin dgn terjadinya menda ni..
hani akan mengalami sedikit perubahan dalam diri..

hani cuma risau..
sifat hani yg terlalu rendah diri nanti..malu dgn rakan2 yg lain..
akan menjejaskan perhubungan hani dgn rakan2..
hani ckup risau itu..
smoga semuanya baik2 saja nnti..



 

Thursday, November 8, 2012

~rEdHa..PasrAh~

assalamualaikum..

1.35 am..
tapi still x ley tido..
mata x nk pejam..
mb sbb tadi da ttdo..

yeahh..dok msj dgn kwn..
smpai kejap bangun..kejap ttdo..haha
last2 skrg x ley tdo..pdn muka..

heit..
jumaat ni result uitm kluar..
tgk ni..sumber : student portal ^_^
Attention.

Final Examination Result for Semester 1 2012/2013 will be sent through email to all students (applicable for Diploma, Pre Diploma and Matriculation only) on 9th November 2012. The Final Examination Result can also be accessed through Student Portal beginning 9.00 am, 9th November 2012.
ok hani??haha
ketaq siotttt....


ketaq sebab x ley jwb kan hani tym final hari tu...haaa
fokus utama: FIZIK & MATHS
tapi menda da buat kan..
bukan boleh patah balik pun...

tpi stress gak la pkiaq byk2..
hani dh kata dah..
bila hbih exam mmg malaih nk pkiaq apa yg hani dh buat..
tpi bila mai tym nk dpt result..
haaa..tym2 ceni la dy gatai nk igt balik..
soklan hat x reti..buat x habih sgala bagai..
erhhh..meluat!

 hrap2..rsult hani dan kwn2 yg lain esp ASDABn ok ok blaka..
insyaAllah..aminn..



 

Tuesday, November 6, 2012

~hmMm..BoDoh kAh AkU??~

assalamualaikum..

menyesal pulak hani ke tempat tu...
hmm..
last2 barang x dapat..
sedih pulak yg dapat..

hani x suka laa bila dalam situasi yg memerlukan hani membuat pilihan..
:(
dan tadi..hani ada 4 pilihan..
dan akhirnya....
i didnt choose any one!!

bodoh ke aku???
soklan yg sama berlegar dlm otak otw balik rumah tadi..
:'(

hani hampir hampir dan hampir memperoleh barang yg hani idam2kan tu..
tapi knapa hani x pilih satu pun???
why hani why???
rezeki dh depan mata..arghhh!!!
angah dah mmg suruh pilih salah satu..tapi hani..hmm..

mungkin sebab..
hani rasa mcm..melampaunya hani untuk memiliki 'benda' tersebut..
thats too much hani...too muchh!!

but i really need it... :(
x pa la hani..juz use ur own money nnti..

x dapat dekat jb..
nnti nk g umah acik kt kl..sure kt sana lagi byk choice..harap2lah..
klau x dak jugak..a.star pun not bad kan..
hmm..

x pa laa..someday,ill get it!
insyaAllah.



Monday, November 5, 2012

~mAkaN2..roOmAteS~

assalamualaikum..

lama x update belog.. :)
ehh..tadi mmg ada update..tapi lirik lagu jep..
saja gatai..eheeehhhh..
belog i..biar laa..hewhewhew
>sumpah nk muntah<
haha

hari ni..rasa mcm nk nk tulis entry pasal my belooveedddd roomatesss!
auwwww...hahaha :p

tym minggu exam dlu..
last hangout dgn mereka mereka itu..
hari tu..
yg mana hani dgn nina x da exam..
n qis dayah bru lps exm ape ntah..

kami plan nk g mkn steamboat..
so..sesudahnya maghrib..
trus kami ke sana..punya la dok cita prung prang prung prang pasal kedai steamboat..
igtkan kami tgh cita kedai steambot yg sama..
skali hani bawak g kedai steambot yg dekat jejawi tu..
qis n dayah cakap..
"hani...kitorang x datang sini dulu"

naaa..hahaha
rupa2nya dyorang makan kt dalam kg ckit..
katanya dyorang lah..
ehh mana nina???
nina terpaksa duduk diam..sebab dy x penah g mna2 stemboat..ahahha
alolo..cianyyerrr..hahaha
:p

smpai2 jer..mmg diketahui seluruh alam kedai tu mmg slalu ramai..
yg syioq qis laa..x sabar2 nk turun keta..nk g cup tempat..haha
then hani drop dy dulu dgn nina..
n hani dgn dayah g park kereta..da la byk keta..hani terpkasa park juh jugak..gelap pulak tu..
risau gak ahh..dah la naik kereta org..hahaha kunk jadi apa2..mmpos!

so bila da park..masuk je kedai tgk naa dgn qis dah duduk dgn yakinnya..ahaha
kira berjaya lettew dpt tmpt..well done gurls! :p
tapi kena pindah pulak sbb kami 4 org je..tapi gagah nk duk meja pnjg..haha
tunggu pnya tnggu..
lama jugak laa smntara nk dapat bara api tu..
smpai kami pulak yg MEMBARA haaa..haha

yg lawaknya..bara x da lagi..
tpi ats meja da penuh dgn mknn2 tu..
dgn dagingnya..ayamnya..bebola..
padahal..jgnkan bara api,bekas nk steam bakar semua tu pun x dak lagi ats meja..
haha
punya laa takut x dapat ayam2 semua tu..pakat dok gelak ja laa..haha

tpi bila da dtg bara tu..
nahaaiii..muka sorang2..bercahaya!penuh kegembiraan..harapan...
nk mkn byk2..haha
x pela..jnji hati gumbira ye dakk.. :p

bape kali round tah g amek barang2 mknn tu..
smpai dari x hujan..tetiba hujan lebat..hujan da berenti pun kami still kt kedai tu..
aq rasa lama gak la kt kedai tu..
g mkn dgn kwn2 lain pun x la selama tu..haha

kesimpulannya..
best sgt malam tu.. :)
hpefully..next sem kita sebilik lagi ehh..
w'pun dlm bilik tu sy diibaratkan seperti 'kak ngah' sbb lahir bulan 6..haha d bawah kak long,dayah..
tapi yeahh..prangai hani lahh yg paling budak2 skali rasanya..haha
yeah..ANAK BONGSU..
nk wt cenaaa......huhu

ni gambr2 kami mlm tu..
:)
















i love them! :)


~ich vermisse.........sedey!~

Aku Hanya Serangga

Mengapa aku tak dapat melupakanmu
Antara perjalanan
Suci menangkap waktu
Membuat aku rindu (2X)

Bukannya aku tewas dalam perjuangan
Membelai impian
Sebentar tadi aku
Lihat sinar matamu (2X)

Meronai garis-garis kesetiaan
Semakin kelam dan amat panjang
Bagaimana aku hendak melupakanmu
Dalam keheningan pagi sering bertemu

Untuk esok biarlah ia berlalu
Lantas membuang mata fikirku
Dalam kenangan begitu payah melupakanmu
Mungkin untuk selama-lamanya

Jadilah aku pengingat yang setia
Setelah aku tahu
Aku hanya serangga
Di taman belantara (2

Sunday, October 28, 2012

~HeY u..Watch Out!~

assalamualaikum...

haihhh..penat dan letih dengan segelintir manusia..
yang...
teeeeettttt!!
urghhh..arghhhh...huhhhhhh!!
>knpa ada lagi org mcm ni =.="<

(apa salah aq wehh..aq ada buat hg sakit hati ka??apa yg hg x puas hati sebenarnya??cuba hg bagitaw aq..)

malas nk ckp banyak..
just ingatlaa..
org slalu kata...
nk buat benda x elok dekat org lain...
fikir 2 3 4 5 6 7 8 9 10000 kali dulu ok..
bukan apa..takut2 benda tu jadi balik kt diri sendiri..

x pun...
fikir la syg oii..
letakkan diri anda di tempat "org" tu..
seronok ka kalau org len buat mcm tu kat anda??
haihhh
apekeeee...
da 19 wehh..
matured ckit bley dak???ni aq nk beletiaq ni haaa...
eiiiii....
geramnyahhh!!!rasa mcm nk gigit2 ja skrg..grrr!!

btw,tahniah laa..
klau da gembira skrg..
dpt buat bnda x elok kt org..TAHNIAH..
>>>aq yg sengsara haw taww????demmm!

Saturday, October 27, 2012

~ahAaaa..AkhiRnYa~

assalamualaikum..

yeahhh..yahoo!!
tadi buat benda yg hani nk sgt buat kt kolej..
tpi slalu x sampai hati..
haha

apakah??

tdo lepas maghrib..kekeke :p
tym kt kolej tringin gilerr3 lah nk tdo lps maghrib..
esp kalau kelas habis lewat..byk kelas hari tu..
srius kalau dh lps solat maghrib tu rasa nak sgt tdo haa..
tapi tym nk ttup mata tu laa dy tingat yg tu laa..yg ni..
tmbh2 kalau esok tu kuiz o test...
dari nk ttup mata,terus g gedegang haa..
sebab nk cari ubat ni haaa...
taraaaa!!





kalau mak taw hani dok amal menda ni..mati hani..hehe

n tadi bangun mcm biasa laa..12 tgh malam..sebab lapiaqq..hahaha
dh la x solat lagi..nasib x smpai pagi esok tdo..
hudohh perangai kan..
n alhamdulillah..still alive..buat ditariknya nyawa tym tido tanpa sempat solat..
haishhh..mintak simpang laa.. =.="

 heyy!sebenarnya hani nk gtaw sumtin..
tym baru on9 tdi..
ada la sorang jr ni upload pic..
kuar kt home hani..
then ttba hani trnmpk haa sorang ni..yg dh lama hani cari..
cewahh..cahhhrriii la sahhnngatt kan..
i mean..cari jz nk taw dy sihat ke idak.. >ye la tuu hani..<

sblum2 ni klau kwn2 dy upload pic jarang nk nmpk muka dy..
puas hani belek semua pic..
x jmpa2..
n hani penah cita kat acik kot..
(nurwahidah ok..not my acik hani syazwani)
yg hani try nk cri pic dy sbb nk tgk skrg dy cena..
n tadi..TERjumpa..haha

n dari pandangan hani..sihat walafiat ja..hehe
ok laa tu...
lama x nmpk haa..

 ~beruk ni terkejut ke mmg original dy ceni??haha x comel..kbai =.="~

maaflaa..
bukan niat nk menghilangkan diri..
(hilang ke??im here im here..haha)
x dela..jz x layan semua tu..
sbb hani rasa ada yg x kena ckit di situ...

kalau alasan kata hani boleh jadi contoh kt dy..
hahahaha
jgn buat lawak lahh..
mcm hani tataw..dy antara top scorer kt skola..
last g skola jmpa cikgu sem lps..
hani sempat belek haa result exm kat board..
skali top 10 kalau x silap..


hani dulu x penah aihh dok paper 1st nama hani..
mau 3 4 paper lps tu =.=""" haha

lagipun..hani x da adik..
so hani tataw acener nk mnjga "adik" ni..
dgn cara yg BETUL..
tu laa..kalau da nama anak bongsu ni..anak bongsu la jugak... =.="

spatutnya dari dulu hani x patut wujudkan keadaan itu..
satu semesta alam taw hani suka melayan junior..haishh bukan dy sorang yg hani dok melawak2..
ramai lagi kot..acener bley melekat baik sgt yg ni..haihhh


so..if u read this entry,gurl..
dari hati sy yg tulus ikhlas,hani aqilah mohd hamdi memohon berjuta kemaafan dari anda..
halalkan segala apa yg anda telah beri,dan sy halalkan sgala apa yg tlah sy beri :)
err..act,along anda is the best sister..trust me..
biasala kalau da jarak umur dekat2 dlm family..
ckp "hg-aku" normal laa..
and u call me "kak" sbb im ur senior rite??hahaha
(nk mmpos x panggil senior kak)
so,appreciate her :D 



maaf sgt2 ats perbuatan dan kelakuan sy..
but 1 day..im sure ull understand..
okeh? :)
dats all...