About Me

alor setar, kedah, Malaysia
~HaNI AqILaH MohD HAmDi~ ~21~ ~AlUmNi AssAk(ANAK SAINS KEDAH)~ ~DiPloMa SainS, uitm Arau~ ~Si GiGi BeSi~

:)

nuffnang

~FaMiLy :)~

~FaMiLy :)~
~no matter what..family come 1st after Allah~

Thursday, September 29, 2011

~IdOp NiH X LeY Nk DiJaNgkA~

salam...
hye... :))
huhu
lama x post pape...
sje on9 jap...tgh2 dok buat past year questions bio..
rsa cm...arghhh!!nantok glew..haha
tapi yg syoqnya...
past year qstions sem lagi byk+serabut+kotor..haha
berbanding past year bio spm...yang BERSIH LAGI SUCI..
no wonder laa..aq dapat B jep kan..hahahaha :p
tamau ulang da wehhhh!!!PERITTT!!!

n x lupa gak..to my dear :))
congrate 4 ur BEL..im proud of u babehh! :D

n kembali kpda cita asal aq..
idop nih x ley nak jangka...yeahhhh!!!!!
sangat2 x ley nak jangka....huhu

blaja..blaja...blaja...
then final exam..haha n pas tuh dpt result...
n 4 sure..ada yg cemerlang/dekan...
ada jugak yang corot/bakal2 repeater next sem..huhu
biasala tuh..norma peperiksaan...

tapi apa yang aq nk cakap kt sini...
x suma yang dekan tuh...
bakal ada masa depan yang cerah...tapi kebanyakkannya...ada masa depan yang cerah laa...
tapi kalau yang kena repeat tuh...x semestinya x dak masa depan yang cerah langsung..
x kira laa..repeat kew...
extend kew....

untuk aq..contoh paling terdekat aq..adalah kakak aq sendiri...hani syazwani..
aq kekadang bangga dengan dy..sonok tgk life dy..
happy go lucky..huhu
n dy juga merupakan repeater!!untuk program perakaunan..o kos akaun laa...
siap extend satu sem g..huhu
kira perjalanan study dy..sangat berliku!!hahaha
aq cita ni..bukan untuk memburukkan kakak aq sendiri...tapi sebagai pengajaran mungkin kepada aq..atau juga..sebab aq bangga dengan dia.. :)

ok..berbalik kepada kakak aq..aq taw..dy x fokus stdy sbb dy terlibat dengan palapes..
yakni salah 1 program kokurikulum kt uitm perlis ni..
dy mmg minat dengan kawad since dy skola menengah g..jadi komander tuk kadet polis..
bila dy masuk degree..dy da x join..n result dy..memberangsangkan!berbeza tym dia diploma..
then...dy dapat keja kt standard chartered..not bad position gak..means,x delah bawah sgt..n gaji lbih dari starting keja cikgu skunk yg dh dkt 2 ribu lbey..lau silap sorry..huhu

so..pe yang aq nk cakap kt sini..once kita jatuh...
x semestinya masa depan kita terus gelap..
n sesape yang always duk atas..
ingatlaaa..jangan terlalu membangga diri..
tuh semua pemberian Allah...dalam sekelip mata DIA boleh tarik balik..

dan aq..bukanlah insan yang cemerlang sangat..haha
tapi aq akan berusaha ke arah itu :)
tpi lau tkdir masih x menyebelahi aq..
aq taw..Allah dah tetapkan sesuatu yang terbaik untuk aq..tapi aq masih belum taww..

pape pown...study tetap study!
janganla x study derrr!!haha
kunk dok repeat paper sama jep..hahaha :p

10 comments:

  1. ive read ur blog n im personally proud with your kak hani syazwani. i think she's one of the good example and good role model for you or others. and of course me. even though i dont know her so well, i think she's tough and full with self-determination. its not easy to get up and fight back once u were fall. some ppl rather to walk away instead of giving u support when u r down. its normal behaviour in life. but dont u eva forget about those who r willing to stand next to u when u need someone to talk to0. just make them proud wheneva u have the chance ya?

    i agree wit the quote life is like a wheel. its always turning, always evolving. sometimes u might be down, sometimes u deflate, but whatever it is, u have to keep going along the path. some journeys r longer than others and myb some bumpier than others. towards the end, ull be the winner!

    *saya suka baca blog awak sebab saya rasa mcm pernah kenal awak a few years back. dan saya rasa awak tak kenal saya pun sebenarnya. hhehe.
    btw blog awak ni mulanya saya accidently jumpa masa meng google2. keep writing ya kawan! saya mmg suka komen blog orang bila takde kerja. =)

    ReplyDelete
  2. haha ea kew..sape..cer gtaw..mna taw..sy kenal..huhu :))
    nyway..thnx sbb sudi komen..
    hargai sgt2..
    huhu
    tq :)

    ReplyDelete
  3. haha!yes tak mungkin awak kenal punya. ala bukan a big deal pun actually to know who i am. plg penting, just enjoy you life ok? study smart not study hard. jgn mudah terpengaruh dengan kawan2 yang kaki enjoy. banyak jenis kawan akan awak jumpa masa zaman belajar. otak manusia lain2. kita sibuk ikut style belajar si kaki enjoy padahal otak dorg cepat tangkap belajar. last minute belaja pun dpt flying colours. yang slow learner buat cara slow learner. so bertindak ikut kemampuan diri sahaja. enjoy itu perlu tapi biar berpada ikut situasi dan tempat. ada jugak yang jenis dengki, tikam belakang etc. the most important, u have to learn on how to appreciate ur friends masa zaman belajar ni. i mean ur real friends. bukan kawan kolej sebelah yang awak sendiri tak kenal. (lawak bodo) haha. why? because towards the end, ull look for them to ask for help instead of ur own family. =)

    ReplyDelete
  4. kenapa x mungkin pulak??haha mana taw sy kenal..so..gtaw jep :)
    ok laa..thnx 4 ur nasihat..
    :))

    ReplyDelete
  5. saya hanyalah insan biasa yang juga punyai kelemahan diri. hanya berpesan2 selagi jasad dikandung badan. in fact hidup saya tak perfect mana pun. dari dulu samapi sekarang. hanya ada sedikit perubahan. just bear in mind kita hidup tak lama, bila2 pun boleh dipanggil tuhan. cuma tak tahu bila dan kenapa je. masih banyak lagi sisi kita yang belum layak dapat ganjaran DIA betul tak? mungkin kita tunaikan yang wajib, puasa penuh, sembahyang cukup. dapat pahala. konpem masuk syurga. tapi niat kita adakah ikhlas? kelakuan kita, tutur kata kita adakah menyenangkan orang lain? haish apa saya merepek ni? melalut dah ni. =)

    saya teringin nk tulis blog tapi tak penah ada kesempatan sebab kadang2 sibuk teramat. bagi saya dengan menulis kita dapat ekpresikan perasaan kita dan kita akan puas. betul tak? tu sebok blog org lain dan blog kawan2 tu bila ada masa. haha.

    berbalik cerita tadi, mungkin pengalaman akan mengajar awak jadi better person. sy sokong sgt statement itu. saya pun pernah buat silap dulu, silap besar mungkin dan kalau boleh tak suka tgk org lain buat kesilapan yang sama mcm saya. itu sahaja takde niat lain. jangan salah faham tau. salam aidiladha!

    ReplyDelete
  6. haha ok2...
    sape yg x penah wat silap rite??
    :))
    eyy..sy x salah fhm laa..
    thanx ats nsihat2 tuh..
    :)

    ReplyDelete
  7. "The only good luck many great men ever had was being born with the ability and determination to overcome bad luck."
    -Channing Pollock-

    may allah bless u in everything u do sista! bye!

    ReplyDelete
  8. eaa..thanx.. :))
    bye??
    da x nk komen blog sy kew..

    ReplyDelete
  9. hahahah. bukan tak nak komen dah start busy balik la bos. best of luck to you! remember, family comes first before everything. hope awak dapat kejayaan yang cemerlang di dunia akhirat ok (6_^)

    ReplyDelete
  10. ea kew..ok la.. :)
    btw..thnx..
    lau free,,komen2 la lagi.. :)

    ReplyDelete